Premieră în tratamentul cancerului de piele în România

Premieră în tratamentul cancerului de piele în România
Premieră în tratamentul cancerului de piele în România

Un tânăr de 23 de ani din Bucureşti, care suferă de o formă rară de cancer de piele, va fi operat demonstrativ în Centrul ”Dr. Leventer” prin metoda Mohs de un grup de profesori americani, dermatologi în câteva universităţi prestigioase de peste Ocean, informează priocietatea Română de Chirurgie Dermatologică (SRMEDCC) împreună cu Blade and Light Society din SUA organizează la Bucureşti, între 10 şi 13 iunie, un eveniment ştiinţific în parteneriat cu UMF ”Carol Davila” şi Centrul de Excelenţă în Dermatologie.

Un grup de 10 dermatologi americani, profesori în câteva centre universitare de renume, vor efectua în Centrul ”Dr. Leventer” un număr de 12 operaţii gratuite pentru pacienţi români suferind de carcinoame cutanate.

Microchirurgia Mohs, metoda de lucru pe care o vor utiliza, are cea mai mare rată de vindecare faţă de metodele clasice. Între cazurile selectate se află şi cel al tânărului de 23 de ani cu dermatofibrosarcoma protuberans. Majoritatea pacienţilor selectaţi pentru operaţii au suferit tratamente incomplete anterior prin metode clasice şi au făcut recidive.
Şansa obţinerii vindecării este legată de îndepărtarea integrală a tumorii din ţesut prin verificare în timp real la microscop.

„Cancerul de piele a devenit o problemă reală din cauza expunerii necontrolate la radiaţia UV. Pentru zece tipuri de tumori de piele, microchirurgia Mohs este soluţia salvatoare. Împreună cu medicii americani vom reda speranţa câtorva din pacienţii noştri”, a declarat dr. Mihaela Leventer, preşedintele SRMEDCC.

SRMEDCC este o asociaţie a medicilor dermatologi preocupaţi de frumuseţea şi sănătatea pielii. În ultimii 13 ani a organizat regulat manifestări ştiinţifice internaţionale, aducând mai aproape de specialiştii români noutăţi şi lideri ai profesiei din lumea întreagă. Iniţiatoarea primului program de prevenţie împotriva cancerului de piele, SRMEDCC a participat activ la programele de educaţie adresate atât specialiştilor, cât şi populaţiei. ntr-un comunicat de presă centrul.

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox