Sari la conținut

Premieră la nivel mondial: Fumători din Marea Britanie vor primi țigări electronice gratis

vaping
Sursa foto: arhiva Doctorul Zile
Vapingul creste riscul de cancer pulmonar

Premieră la nivel mondial! Țigările electronice au devenit un alternativ pentru fumători care doresc să reduce riscurile asociate tutunului sau renunțe complet la fumat. Femeile din Marea Britanie însărcinate vor primi stimulente financiare pentru a le ajuta să renunțe la fumat.

Potrivit experților, în țigările electronice, arderea tutunului este înlocuită cu încălzirea lichidului electronic, ceea ce a determinat unii producători să declare că țigările electronice au efecte respiratorii mai puțin nocive decât țigările clasie.

Așadar, milioane de fumători sunt încurajați să înlocuiască țigările cu dispozitivele pentru vapat, în cadrul noului program pilot numit „Schimbă pentru a te opri”, menit să îmbunătățească starea de sănătate a națiunii și să reducă rata fumatului, conform unui comunicat al Departamentului de Sănătate și Asistență Socială al Marii Britanii, publicat pe site-ul Guvernului britanic. 

Fiecare 1 din 5 fumători din Anglia va primi un kit initial de trecere la vapat şi sprijin emotional pentru a-i ajuta să renunțe la acest obicei. Autoritățile locale vor fi invitați să ia parte la acest program.

Ministrul britanic sănătății, Neil O’Brien a anunțat, Într-un discurs public, că, în urma succesului programelor locale, femeile însărcinate vor primi stimulente financiare pentru a le ajuta să renunțe la fumat. Aceasta va presupune, până la sfârșitul anului viitor, oferirea de vouchere alături de sprijin comportamental tuturor femeilor însărcinate care fumează.


De asemenea, guvernul ia în calcul introducerea unor materiale informative obligatorii în pachetele de țigări, cu mesaje pozitive și informații care să ajute oamenii să renunțe la fumat.

În plus, o măsură drastică va fi adoptată împotriva vânzărilor ilicite de produse pentru vapat, ca parte a seturilor de măsuri menite să împiedice copiii și nefumătorii să se apuce de acest obicei, care este din ce în ce mai popular în rândul tinerilor.

Noile politici vor contribui la realizarea celor 3 obiective ale guvernului: de a ajuta un număr mai mare de adulți să renunțe la fumat, de a împiedica copiii și nefumătorii să înceapă să fumeze și de a folosi vapingul ca instrument de renunțare la fumat pentru adulții fumători.

Reducerea ratei fumatului reduce numărul de boli asociate fumatului care trebuie tratate, reducând, la rândul lor, presiunea asupra sistemului național de sănătate și contribuind la îndeplinirea priorității de a reduce listele de așteptare, se mai arată în comunicatul de presă al Departamentul de Sănătate și Asistență Socială al Guvernului britanic.

În colaborare cu agențiile responsabile și având în vedere experiența guvernului cu organizația Trading Standards privind combaterea tutunul ilicit, se va oferi, de asemenea, o finanțare suplimentară de 3 milioane de lire sterline pentru a crea o „echipă specializată de aplicare a reglementărilor privind comerțul ilicit de produse pentru vapat”, pentru a pune în aplicare normele privind vapingul și pentru adresarea vapingului ilicit și a vânzărilor către minori.

Ca parte a noilor măsuri, autoritățile britanice vor publica, de asemenea, o strategie actualizată în acest an pentru combaterea contrabandei cu tutun. Aceasta va stabili în mod strategic modul în care autoritățile britanice vor continua să urmărească, să prindă și să pedepsească persoanele implicate în comerțul ilicit cu tutun.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel