sâmbătă, octombrie 24, 2020

O nouă premieră medicală națională. În urma unei proceduri minim invazive (nechirurgicale), un pacient în vârstă de 50 de ani, a beneficiat de un dispozitiv valvular, denumit “Amplatzer Vascular Plug 3”. Dispozitivul și tehnica minim invazivă utilizate au fost introduse pentru prima oară în România, evitându-se în acest fel necesitatea unei operații chirurgicale pe cord deschis, cu posibile complicații majore.

Citește și:

Diagnosticat cu insuficiență mitrală, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost operat în urmă cu cinci ani pe cale chirurgicală, implantându-i-se o proteză mecanică pentru a soluționa boala mitrală valvulară. În timp, însă, în anumite cazuri, poate apărea o ruptură a țesutului din jurul valvei, care provoacă scurgeri de sânge semnificative, care pot amenința viața pacientului. Pentru aceste cazuri, până în prezent, se efectua reintervenția pe cale chirurgicală, însă riscurile operatorii creșteau considerabil. Astfel, datorită tehnicii minim invazive revoluționare și a dispozitivului folosit în premieră, pacientul și-a recăpătat funcția cardiacă, intervenția reprezentând un succes.

Citește și:

De obicei, acest gen de pacienți au sau pot dezvolta depuneri de calciu, fapt care dăunează la lipirea corectă a țesutului. Breșa pe care o prezenta pacientul era una semnificativă, circulația sângelui era efectuată invers, din ventriculul stâng, în atriul stâng și înapoi în plămâni. De aceea, folosirea acestui dispozitiv prin procedura minim invazivă a reprezentat soluția ideală pentru a corecta scurgerea. Operația a fost un succes, fiind primul caz din România de acest tip. Sunt mândru că am făcut parte din acest caz.”, a declarat dr. Vlasios Ninios, medic primar cardiolog la Centrele ARES.

Citește și:

Intervenția minim invazivă realizată este cea de-a 10-a premieră medicală a Centrelor de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES.

Parteneri--