Sari la conținut

Premieră mondială: tratamentul cancerului în 7 minute. Cum, unde și cine are acces la el

Injectie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Injectia care trateaza cancerul in cateva minute

Tratamentul cancerului în 7 minute. Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate (MHRA) din Marea Britanie a acordat aprobarea Serviciului Național de Sănătate (NHS) pentru a implementa o injecție de șapte minute pentru pacienții cu cancer.

Anterior, pacienții supuși imunoterapiei de prelungire a vieții Roche Holdings AG RHHBY Tencentriq (atezolizumab) au primit tratament prin transfuzie intravenoasă de medicamente în spitale.

Cu toate acestea, acest proces a durat de obicei aproximativ 30 de minute, extinzându-se potențial până la o oră, mai ales când accesul venelor reprezenta o provocare pentru anumiți pacienți.

Premieră mondială: tratamentul cancerului în 7 minute

Schimbarea este programată să aibă loc în câteva săptămâni, deoarece pacienții eligibili care primesc tratament cu atezolizumab vor beneficia de metoda de injectare subcutanată, mai rapidă și mai confortabilă.

Citeste si:

Atezolizumab este un medicament de imunoterapie conceput pentru a împuternici sistemul imunitar al organismului să identifice și să elimine celulele canceroase.

În prezent, pacienții NHS diagnosticați cu diferite tipuri de cancer, inclusiv pulmonar, de sân, de ficat și de vezică urinară, primesc tratament cu atezolizumab prin transfuzii de medicamente.

Metoda de injectare este de așteptat să îmbunătățească semnificativ experiența a aproximativ 3600 de pacienți anual din Anglia care urmează tratament cu atezolizumab. În timp ce majoritatea vor trece la injecția subcutanată care economisește timp, pacienții care primesc chimioterapie intravenoasă cu atezolizumab vor continua cu metoda de transfuzie existentă.

Tratamentul va veni fără costuri suplimentare pentru NHS, datorită unui acord comercial existent între NHS England și producătorul farmaceutic Roche.

Introducerea atezolizumabului subcutanat urmează lansării cu succes a unui alt tratament pentru cancer, Phesgo, în 2021. Această terapie a simplificat timpul de tratament pentru cancerul de sân la minute, realizând absorbția rapidă a pacientului în NHS.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.