Sari la conținut

Premierul Jacinda Ardern, nevoită să-și anuleze nunta. Graniţele Noii Zeelande sunt închise pentru străini din martie 2020

Premierul Jacinda Ardern, nevoită să-și anuleze nunta. Graniţele Noii Zeelande sunt închise pentru străini din martie 2020

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, și-a anulat nunta după ce a anunțat noi restricții Covid. Întreaga țară a fost plasată sub cel mai înalt nivel de restricții Covid după un focar al variantei Omicron.

New Zealand's leader Jacinda Ardern plans to marry over summer

Noua Zeelandă. Premierul Jacinda Ardern, nevoită să-și anuleze nunta

Restricțiile includ un plafon de 100 de persoane vaccinate la evenimente și purtarea măștilor în magazine și în transportul public.

Noua Zeelandă a înregistrat 15.104 de cazuri de Covid și 52 de decese.

Jacinda Ardern a confirmat reporterilor duminică că nunta ei cu prezentatorul de televiziune Clarke Gayford nu va avea loc.

„Nu sunt diferită de, îndrăznesc să spun asta, mii de alți neo-zeelandezi care au avut efecte mult mai devastatoare resimțite de pandemie, dintre care cel mai dezastruos este incapacitatea de a fi cu cineva drag, uneori, atunci când sunt grav bolnavi.

Citeste si:

Acest lucru va depăși cu mult, cu mult orice tristețe pe care o experimentez”, a declarat Ardern, potrivit BBC.

„Tocmai ce m-am alăturat multor altor neo-zeelandezi care au trăit astfel de experienţe din cauza pandemiei şi sunt dezolată pentru toţi cei care se confruntă cu un astfel de scenariu”, a adăugat aceasta.

Graniţele Noii Zeelande sunt închise pentru străini din martie 2020

Noile restricții au intrat în vigoare la miezul nopții duminică și au fost luate după ce un grup de nouă cazuri Omicron au fost confirmate.

O familie care a participat la o nuntă în Auckland a fost testată pozitiv după ce s-a întors acasă în Insula de Sud.

Un însoțitor de bord a contractat și el virusul. Oficialii spun că nivelul de transmitere comunitară din partea grupului este de așteptat să fie ridicat.

Evenimentele interioare vor avea o capacitate limitată la 100 de persoane vaccinate sau 25 dacă nu sunt utilizate permisele de vaccinare. Aceasta include și săli de sport și nunți, relatează New Zealand Herald.

Elevii vor trebui să poarte măști în școală.

Noua Zeelandă a funcționat în conformitate cu reguli stricte de Covid de la începutul pandemiei, permițându-i să mențină decesele la minimum. A fost una dintre primele țări din lume care și-a închis granițele și a anulat focarele anterioare prin blocări.

Dar, de la apariția variantei Delta, Jacinda Ardern a trecut de la o strategie totală de eliminare a Covid-ului la a promova rate mai mari de vaccinare și a trata virusul ca fiind endemic.

Aproximativ 94% din populația țării cu vârsta peste 12 ani este complet vaccinată și 56% dintre persoanele eligibile au primit rapelurile.

Anul trecut, țara a anunțat planuri de redeschidere a granițelor ca parte a unei redeschideri în etape. Călătorii străini vor fi ultimul grup căruia i se va acorda intrarea în țară, începând cu 30 aprilie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.