Sari la conținut

Premierul Nicolae Ciucă, şedinţă de lucru cu responsabilii în gestionarea pandemiei

noi negocieri
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
Federația Solidaritatea Sanitară își susțin revendicările la negocierile de astăzi

Premierul Nicolae Ciucă a avut, astăzi, o ședință de lucru cu responsabilii în gestionarea pandemiei COVID-19.  Această sedință a fost organizată în contextul creşterii numărului de cazuri noi atât ţară, cât şi la nivelul Uniunii Europene.

Subiecte de sănătate publică discutate în ședința de guvern

Au fost discutate măsurile avute în vedere pentru protejarea sănătăţii populaţiei şi pentru continuarea funcţionării şcolilor şi a sectoarelor economice.

Concluzia discuțiilor purtate de premierul Nicolae Ciucă cu responsabilii în gestionarea pandemiei este că cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire cu COVID-19 este vaccinarea.

Din păcate nu s-a anunțat nimic legat de asigurarea sistemului medical și cu medicamentele necesare tratamentului bolnavilor COVID-19. Multe spitale din țară neputând asigura accesul pacienților la tratamentele noi acre s-au dovedit eficiente.

S-a insistat și asupra uneia dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care trebuie generalizată la nivelul întregii țări, portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2.

Aceste aspecte au reieșit din discuția coordonată de premierul Nicolae Ciucă și care a vizat prevenirea și combaterea efectelor actualei pandemii.

Discuțiile au dus și la necesitatea unei informări cât mai corecte a populației, Astfel, vor fi derulate activități de comunicare și informare, alături de demersuri de combatere a dezinformării.

Întrucât au reînceput deja școlile, cei prezenți la reuniune au analizat și eficiența programelor de testare a elevilor, dar și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea măștilor gratuite acelor elevi care au nevoie, precum și capacitatea de a se administra testele în școală.

Cea mai mare provocare: menținerea stării de sănătate și a locurilor de muncă

Pe de altă parte, un alt element important rămâne asigurarea funcționării serviciilor publice și a activităților economice, obiectivul fiind menținerea locurilor de muncă. Astfel, cei prezenți la discuțiile de la Palatul Victoria au prezentat ca soluții alternanța programului de lucru, respectiv șomajul tehnic, urmând ca Ministerele Muncii și Finanțelor Publice să pregătească resursele financiare necesare.

Mai multe țări din Europa, chiar și cele care sunt în plină criză pandemică, Marea Britanie și Franța, spre exemplu, au decis relaxarea restricțiilor, economiile acestor țări neputând rezista unui nou blocaj al economiei. Guvernele acestor țări considerând că este necesar să aibă resurse din care să finanțeze efortul sitemului sanitar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel