Sari la conținut

Prestigiosul neuropsihiatru francez Boris Cyrulnik vine in Romania

Cercetatorul care a fost desemnat de presedintele Frantei, Emmanuel Macron, pentru a reforma sistemul educational din Franta

Boris Cyrulnik, prestigiosul neuropsihiatru desemnat de presedintele Frantei, Emmanuel Macron, pentru a reforma sistemul educational din Franta vine in Romania, cu ocazia Conferintei de Inaugurare a Institutului “Petit Enfance” din Bucuresti care va avea loc miercuri, 13 iunie, la Institutul Francez din capitala.

“Institutul “Petite Enfance” a format peste 650 de persoane in aceasta tehnica educationala, utilizata cu rezultate excelente in Europa de Nord. Cand educatorul valorizeaza relatia cu copilul, transmiterea informatiei se face foarte
simplu. In scolile din Finlanda si Suedia, educarea se face fara nicio lacrima si numai cu zambete.” – a declarat celebrul Boris Cyrulnik, fondatorul Institutului de Formare în educația preșcolară “Petit Enfance” din Franta.

Institutul “Petit Enfance Boris Cyrulnik” din București aduce un concept educational nou in Romania si ofera cursuri pentru formarea părinților sau viitorilor părinți, bunicilor, educatorilor, persoanelor care lucreaza in centrele sociale, asistentelor medicale si oricarei persoane interesate si implicate in dezvoltarea copiilor intre 0 si 6 ani.

Atentia si preocuparea lui Cyrulnik pentru educatia copiilor a pornit din perioada copilariei sale cand a fost victima nazismului in Franta. Provenit dintr-o familie de evrei rusi emigranti, Cyrulnik si familia lui au devenit victime ale
ocupatiei germane. Ca sa-i salveze viata, parintii l-au lasat intr-o pensiune inainte de a fi deportati in Germania.
Ramas fara parinti si fara bani, copilul Cyrulnik ajunge intr-un camin de orfani din Bordeaux, unde o invatatoare, Marguerite Farge se opune cu propriile resurse politicii germane si il ascunde in propria ei casa. In 1943, in timpul unui bombardament, mai multi copii evrei sunt prinsi de nemti si închiși la Sinagoga Mare din Bordeaux pentru a fi deportati. Boris reuseste sa fuga pe fereastra unei toalete si intalneste o alta femeie care decide sa-l salveze. Aceasta il duce la tara si il angajeaza ca salahor intr-o gospodarie, sub numele de Jean Laborde. Dupa eliberarea Frantei, matusa sa, Dora il ia la Paris si se ocupa de cresterea si educarea lui.

Propria lui trauma l-a determinat sa se dedice studiului dezvoltarii copiilor intre 0 – 6 ani, ajungand in 50 ani de cercetare sa descopere aspecte importante care influenteaza dezvoltarea copiilor. Intregul sistem de formare are la baza Teoria Atasamentului care oferă un compendiu de date științifice în care neuroștiința se aliniază cu activitatea
psihologilor, sociologilor și artiștilor pentru a explica modul în care încrederea în sine le oferă copiilor șansa de a învăța cu placere, ii formeaza pentru scoala si ii pune in relatie cu elementele esentiale din viata de adult. Cursurile vor incepe din luna ianuarie a anului viitor.

Conferinta din 13 iunie de la Institutul Francez din Bucuresti va fi moderata de Camelia Vețeleanu, fosta cursanta a Institutului Petite Enfance Boris Cyrulnik din Franta si membru fondator al institutului din Bucuresti. La conferinta va participa in calitate de invitat de onoare Doamna Michele Ramis, ambasador al Franței în România.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel