luni, august 2, 2021

Prevenirea infecțiilor fungice de la nivelul unghiilor este foarte importantă, întrucât acestea sunt foarte greu de vindecat. Astfel, prevenirea și tratamentul în timp util sunt esențiale pentru sănătatea

picioarelor și unghiilor tale. Iată cum să eviți acest tip de infecție!

Onicomicoza, sau infecția fungică de la nivelul unghiei, apare atunci când o ciupercă patogenă invadează unghia și zona din jurul acesteia.

Adesea, apare în urma micozei piciorului, cauzată de aceeași ciupercă.  Totuși, aceasta poate fi provocată și de distrofia unghială preexistentă, sexul masculin, bolile circulatorii și înaintarea în vârstă.

Pentru că tratamentul este foarte dificil și de lungă durată, este indicat să previi aceste infecții pentru a menține sănătatea unghiilor.

Prevenirea infecțiilor fungice de la

nivelul unghiilor

Potrivit Doza de Sănătate, onicomicoza poate fi prevenită dacă iei anumite măsuri eficiente. Iată ce trebuie să faci pentur a reduce riscul de a dezvolta o astfel de infecție fungică.

Protejează pielea picioarelor

Nu este indicat să mergi fără încălțăminte, mai ales în zone calde și umede, precum piscinele, sălile de sport, spa-urile, dușurile publice. Ciupercile pot sta pe aceste suprafețe și se pot lipi de piele. Cel mai bine este să porți șlapi sau sandale.

Îngrijirea corespunzătoare a pantofilor

O măsură importantă pentru a preveni infecția fungică a unghiilor este să-ți

tratezi pantofii cu pulbere antifungică. La fel ar trebui să faci și cu șosetele. Cel mai bine este să faci acest lucru înainte de a purta aceste articole, deoarece previne dezvoltarea sporilor fungici.

Igiena picioarelor

Este recomandat să îți speli picioarele în fiecare zi cu apă și săpun. De asemenea, este foarte important ca acestea să fie complet uscate după spălare. Acest lucru se aplică și zonei dintre degetele de la picioare, întrucât această zonă predispune multiplicarea ciupercilor. În plus, aplicarea pulberilor antifungice ajută la reducerea umidității din zonă. Șosetele trebuie

spălate zilnic și schimbate ori de câte ori sunt umede.

Curățarea unghiilor

Curățarea unghiilor este foarte importantă, deoarece ciupercile se pot ascunde sub acestea. Astfel, utilizarea unei perii poate fi cea mai bună soluție pentru a ajunge în locurile mai greu accesibile. Dacă atingi o unghie infectată, trebuie întotdeauna să te speli pe mâini.

 

Ultimele stiri

Parteneri