marți, iunie 28, 2022

Prim ajutor în caz de arsuri! Cele 2 produse din bucătărie extrem de utile în vindecarea plăgilor. Adina Alberts: „Primele gesturi de importanță extremă, pentru o vindecare corectă”.

Vi se întâmplă uneori să vă sară pe mână ulei încins, untură sau apă clocotită? Specialiștii atrag atenția că nu trebuie să intraţi în panică. Arsurile sunt printre cele mai des întâlnite accidente domestice din toată lumea.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la o firmă ...


Prim ajutor în caz de arsuri! Adina Alberts: „Primele gesturi de importanță extremă, pentru o vindecare corectă”

Unele pot fi minore, situație în care se tratează acasă fără intervenția medicului, altele pot necesita îngrijiri medicale. Cum se acordă primul ajutor în caz de arsuri și care sunt primele gesturi pe care trebuie să le faceți în momentul în care aceste evenimente neprăvăzute au loc, ne explică medicul Adina Alberts.

„Ce trebuie să știți și care sunt primele gesturi pe care trebuie să le întreprindeți, de importanță extremă, pentru a obține o vindecare corectă.

  • Puneți imediat zona de piele arsă în contact cu ceva rece. Un cub de gheață, o pungă de mazăre din congelator, o sticlă cu apă rece din frigider. Doar pentru 1-2 minute. În acest mod temperatura locală scade brusc și procesele de necroză simultane arderii se autolimitează. Nu exagerați cu gheața pe plagă pentru că necroza postcombustională se va extinde cu necroză prin hipotermie. Adică apare degeratura”, a scris medicul Adina Alberts pe Facebook.

Cele 2 produse din bucătărie extrem de utile în vindecarea plăgilor

Și pentru că tot sunteți în bucătărie și orice minut contează, puteți pune zahăr sau miere pe zona arsă. Dacă epidermul s-a descuamat și este “carne vie” cum se zice, aplicați zahăr tos alb. Dacă epidermul este încă acolo puneți miere peste el.

Te-ar mai interesa: Planta care face minuni pentru sistemul nervos. Li...

„Studiile arată că zahărul și mierea sunt extrem de utile în vindecarea plăgilor de orice tip, de la cea postoperatorie la cele din necrozele de decubit sau chiar în cazul plăgilor survenite la diabetici (vezi în comentarii). Deci, cum se spune, cui pe cui se scoate!

  • Revenind la arsuri. Nu sare, nu ulei, nu usturoi, nu grăsime, nu smântâna, nu albuș de ou, nu altceva pe plaga arsă…
  • Asta până veți merge la farmacie ca sa vă cumpărați Oximed, un spray exceptional pentru arsuri, ieftin și bun.
  • Dacă arsura este extinsă sau a survenit pe zone delicate cum ar fi fața, pliurile palmare, interdigital, ureche, pleoape, atunci trebuie să va programați o consultație la medicul specialist de chirurgie plastică pentru a va da indicații și pentru a vă monitoriza vindecarea eliminând astfel, pe cât posibil, riscul cicatrizării vicioase”, a mai scris Adina Alberts.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private