Sari la conținut

Caz șocant într-un liceu din România. Un elev a fost incendiat în timpul orelor. Băiatul are arsuri de gradul 2 și 3 pe 20% din suprafața corpului

Caz șocant într-un liceu din România. Un elev a fost incendiat în timpul orelor. Băiatul are arsuri de gradul 2 și 3 pe 20% din suprafața corpului

Scene desprinse parcă dintr-un film de groază au avut loc într-un liceu din oraşul Flămânzi, judeţul Botoşani. Un elev în vârstă de 17 ani a ajuns la spital cu arsuri arsuri grave pe 20 % din suprafaţa corporală, după ce s-ar fi jucat cu o substanţă inflamabilă şi cu o brichetă in timpul orelor de curs.

Colegii acestuia spun că au încercat să-i ia bricheta din mână, însă băiatul susţine că, de fapt, colegii lui i-ar fi dat foc.

Caz șocant într-un liceu din România. Un elev a fost incendiat în timpul orelor

Copilul a fost preluat de o ambulanţă direct de la şcoală cu arsuri grave pe faţă şi zona toracelui. Adolescentul a fost dus la Spitalul Judeţean din Botoșani, iar de aici – transferat la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași.

Băiatul are arsuri de gradul 2 și 3 pe 20% din suprafața corpului, spun medicii. Acum este internat la secţia ATI a spitalului din Iași, sub supraveghere.

„Băiatul în vârstă de 17 ani este internat în prezent în Unitatea Funcțională Arsi. Are o arsură prin flacăra la nivelul feței, la nivelul regiunii cervicale anterioare, torace și la nivelul membrelor superioare, parcelat, aproximativ 20% suprafața corporală. Declarativ, agresiune fizică.

A fost internat, în prima fază, la ATI, a fost stabilizat și s-a inițiat terapia specifică. Având în vedere starea evolutivă favorabilă a fost transferat în Unitatea de Arsi pentru a se continuă terapia specifică. Arsura poate avea întotdeauna o evoluție imprevizibilă, sperăm totuși că acest caz să evolueze favorabil.

Nu sunt arsuri de cai aeriene și vom trage concluzii după cele câteva zile de terapie. Se intervine deja chirurgical seriat pentru a îndepărta zonele de necroză și posibil că ulterior va fi nevoie de grefe pe zonele respective”, a transmis Dr. Solange Tamara Roșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Elevul avea probleme de integrare în comunitate din cauza unor probleme de sănătate

Incidentul, a avut loc la ora de educație tehnologică. Profesoara, care este și directoarea liceului, a ieșit din clasă câteva minute. Când s-a întors în sala de curs, nu i-a venit să creadă ce se întâmplase în lipsa ei.

„Când am intrat, o parte dintre băieți fugiseră, iar apoi am văzut că unul era ars. După ce am chemat salvarea, am întrebat pe colegi ce s-a întâmplat și mi-au spus că el a făcut-o. Nu știu pe cine să cred, camere de supraveghere nu avem”, a declarat Mihaela Ștefănucă, director Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu, Flămânzi, potrivit monitorulbt.ro.

Tatăl băiatului spune că fiul sau avea probleme de integrare în comunitate din cauza unor probleme de sănătate.

„E ars în zona gâtului și a pieptului. Copiii îl învață ce să facă, iar el face, dacă are probleme. Ce spun copiii, el face, execută, iar apoi ei dădeau vina pe el. Acum este stabil. Îl mai băteau colegii înainte, l-au umplut de câteva ori de sânge. În ultimul timp se înțelegea mai bine cu colegii”, a declarat Mihai Rădeanu, tatăl copilului, potrivit sursei citate.

Deocamdată nu este clar dacă băiatul a fost incendiat de colegi ori dacă și-a dat singur foc, având în vedere că are probleme de discernământ, potrivit tatălui său.

Directoarea liceului și-a dat demisia după ce cazul a devenit public.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel