joi, ianuarie 27, 2022

Cercetătorii italieni care au produs „harta” spun că este prea devreme pentru a spune care este efectul mutațiilor și dacă noua variantă este mai periculoasă decât tulpinile anterioare, potrivit Times of Israel.

O primă imagine a variantei Omicron, comparativ cu varianta Delta, realizată de Spitalul Bambino Gesù din Roma (AFP)

Noua variantă Covid Omicron are mult mai multe mutații decât varianta Delta, potrivit unei prime „imagine” a acestei noi variante detectată inițial în Africa de Sud, produsă și publicată de prestigiosul spital Bambino Gesu din Roma.

Te-ar mai interesa: De cât iod avem nevoie ca să nu facem boli de tiro...

Pe „imaginea” tridimensională, care arată ca o hartă, „se vede clar că varianta Omicron prezintă mult mai multe mutații decât varianta Delta, concentrată mai ales într-o zonă a proteinei care interacționează cu celulele umane”, a declarat duminică echipa de cercetători într-o declarație.

„Acest lucru nu înseamnă automat că aceste variații sunt mai periculoase, doar că virusul s-a adaptat în continuare la specia umană prin generarea unei alte variante”, au spus cercetătorii.

„Alte studii ne vor spune dacă această adaptare este neutră, mai puțin periculoasă sau mai periculoasă”, au adăugat ei.

Te-ar mai interesa: Fostul ministru al Sănătății și-a vaccinat fiul de...

Echipa de cercetare s-a concentrat pe căutarea mutațiilor în „structura tridimensională a proteinei spike”, a declarat pentru AFP Claudia Alteri, profesor de microbiologie clinică la Universitatea de Stat din Milano și cercetător la Bambino Gesu.

Imaginea a fost produsă „din studiul secvențelor acestei noi variante puse la dispoziția comunității științifice” provenind în principal „din Botswana, Africa de Sud și Hong Kong”.

Te-ar mai interesa: Se va încheia vreodată pandemia COVID-19? Experții...

„Această imagine, care reprezintă o hartă a tuturor variațiilor, descrie mutațiile lui Omicron, dar nu îi definește rolul”, a spus ea.

„Acum va fi important să se definească prin experimente de laborator dacă combinația acestor mutații poate avea un impact asupra transmiterii sau asupra eficienței vaccinurilor, de exemplu”, a adăugat ea.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private