marți, martie 9, 2021

Prima țară în care vaccinarea anti-covid devine obligatorie. Ce riscă cei care refuză vaccinarea.

În ultimul timp se vorbește tot mai mult despre problema obligativității vaccinării anti-covid. Indonezia

este prima ţară în care vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie. Guvernul naţional a decretat recent că vaccinarea va fi obligatorie. Locuitorii capitalei indoneziene Jakarta urmează să primească amenzi de până la cu până la 5 milioane de rupii (în jur de 350 dolari) dacă refuză să se vaccineze ani-covid.

Indonezia, țara în care vaccinarea devine obligatorie

A rămas la latitudinea autorităţilor regionale să decidă penalizările în cazul nerespectării regulilor. Potrivit BBC, citat de Rador, guvernatorul adjunct al Jakartei, Ahmad Riza Patria, a explicat că autorităţile capitalei se văd nevoite să aplice aceste

reguli dure. Jakarta este oraşul în care au fost raportate circa un sfert din cele 1,2 milioane de cazuri de infectare din Indonezia.

Indonezia a anunţat în această lună un ordin prezidenţial ce prevede că persoanelor care refuză vaccinarea le pot fi refuzate asistenţa socială sau servicii guvernamentale sau li se poate aplica o amendă.

„Dacă respingi vaccinul, există două consecinţe: ajutorul social nu va fi acordat sau o amendă”, a declarat Riza reporterilor.

Epidemia de coronavirus din Indonezia a fost cea mai gravă din sud-estul Asiei. Indonezia îşi propune să imunizeze 181,5

milioane de locuitori din totalul de 270 milioane. Termenul scontat este de 15 luni de la debutul campaniei de vaccinare în ianuarie. Până acum, aproape 34.000 de indonezieni au murit după ce au contractat virusul pandemic.

Ultimele stiri

Parteneri