Sari la conținut

Valeriu Gheorghiță. Persoanele vaccinate anti-COVID vor primi adeverințe. Când va începe vaccinarea în România?

cazurile de tromboză

Valeriu Gheorghiță. Persoanele vaccinate anti-COVID vor primi adeverințe. Când va începe vaccinarea în România?

În cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, Valeriu Gheorghiță a declarat că România va începe vaccinarea împotriva coronavirusului pe 27 decembrie. Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță a ținut să precizeze că momentul va fi „istoric” în ambele variante. Și dacă va avea succes sau, „puțin probabil”, dacă nu va avea succes.

„În momentul de față Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul. În momentul ăsta se pregătesc celelalte șase centre de stocare – încă de mâine (joi – n.r.) pornesc congelatoarele la minus 80 de grade pentru fiecare centru regionale de stocare. Toate echipamentele sunt achiziționat.

(…) Capacitatea de stocare este de un milion și jumătate de doze la Cantacuzino și încă 200.000 de doze la centrele regionale”, a declarat președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea, potrivit Digi24.

Acesta a menționat că primele persoane vaccinate vor face parte din corpul sanitar din primele zece spitale COVID-19.

Persoanele vaccinate anti-COVID vor primi adeverințe

Col. dr. Valeriu Gheorghiță a adăugat că persoanele care vor fi vaccinate anti-COVID vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

„Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieșire din spital”, a explicat medicul militar.

El a ținut să precizeze că, în acest moment, nu se pune problema ca persoanele nevacaccinate să fie supuse unor condiționări sau restricții.

Valeriu Gheorghiță spune că, pentru un grad de 60-70% din populație, campania ar trebui să dureze șase-șapte luni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel