Sari la conținut

Cum să-ți îmbunătățești vederea fără ochelari și operații

vedere
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
cum sa-ți îmbunătățești vederea

Cum să-ți îmbunătățești vederea fără ochelari și operații. Oamenii de știință din diferite țări dezvoltă și îmbunătățesc metode pentru păstrarea și îmbunătățirea vederii, fără medicamente, ochelari sau operații.

Și fără medicamente, fără ochelari, fără operație, dar cu diverse exerciții, de exemplu, privind în depărtare, „desen” cu privirea asupra diferitelor figuri, precum și fixarea ochilor pe obiecte îndepărtate.

Oamenii de știință au prezenta două metode dovedite în practică, cu ajutorul cărora o persoană își poate îmbunătăți semnificativ vederea, chiar și scoate ochelarii.

Unul dintre sistemele de vindecare include următoarele elemente:

Vedere
Sursă foto: Shutterstock
  •   Stimularea temperaturii ochilor. Luați două prosoape mai mari din bumbac. Scufundați unul în apă fierbinte (atât cât poate fi tolerat), celălalt în apă cu gheață. Scoateți prosopul din apa fierbinte și aplicați pe ochi timp de un minut. Apoi aplicați cârpa înmuiată în apă rece tot timp de un minut. Repetați exercițiul de 4-5 ori. Apoi ștergeți-vă ochii.
  • Respirația, stimulând fluxul de sânge către ochi. Luați puțin aer curat sau deschideți o fereastră. Înainte de a începe exercițiul, respirați adânc de câteva ori. Acum sângele este gata să transporte oxigen la ochi.

Inspirați adânc, țineți respirația fără a expira, îndoiți-vă talia și îndoiți foarte ușor genunchii, coborând în același timp capul astfel încât să fie la nivelul inimii.

Acum, sângele îmbogățit cu oxigen este direcționat către cap și ochi, eliminând otrăvurile și deșeurile. Rămâneți în această poziție pentru o numărare lentă de cinci. Repetați exercițiul de mai multe ori.

Exerciții de relaxare a ochilor

Exerciții de relaxare a ochilor, ameliorarea tensiunii. Principalul lucru în această procedură este obținerea razelor solare. Acest exercițiu se efectuează în aer liber, în aer liber sau în fața unei ferestre deschise, cu fața îndreptată spre soare.

Așadar, stați cu ochii închiși timp de 3 până la 5 minute cu fața îndreptată spre soare. Razele soarelui au o mare valoare terapeutică atât pentru ochii bolnavi, cât și pentru cei sănătoși.

În mod normal, ochii funcționează numai în lumină. Lumina soarelui ajută la îmbunătățirea vederii.

 Ochii trebuie să primească o cantitate suficientă de vitamine

 

• Vitamina A – se gaseste in morcovi, rosii, cartofi dulci, patrunjel, toate legumele cu frunze, produse din peste, in special fructele de mare, semintele de floarea soarelui, drojdia de bere.

• Vitamina C – este conținută în cantități mai mari în măceșe, cătină, merișoare, lămâi, legume cu frunze, mere, ananas, spanac, agrișe.

• Vitamina B1 – tiamina. Este cel mai abundent în porumb, nuci, drojdie de bere, orez și miere.

• Vitamina B2 – riboflavina. Este conținut în legume cu frunze, mere, drojdie de bere, orez.

• Vitamina B6 – sursele acestei vitamine sunt varza, boabele de grâu, produsele din cereale integrale din secară și porumb, gălbenușul de ou și peștele de toate soiurile.

Vitamina B12 – cea mai mare cantitate de vitamina B12 este continuta in struguri, galbenus de ou, afin, curmale, prune uscate, patrunjel, caise.

• Pentru vitalitatea ochilor, ca orice alt organ din corpul nostru, este nevoie de potasiu. Mult potasiu se găsește în oțet de mere, caise și miere.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel