sâmbătă, octombrie 31, 2020

Bani alocați de la Primăria Capitalei pentru depistarea unei boli perfide, care afectează mii de femei. Cancerul de sân este o boală răspândită, departe de a mai fi fatală în vremurile acestea când există multe terapii și soluții, însă un lucru a rămas valabil.

Orice cancer se tratează și are șanse mari de vindecare dacă este diagnosticat în stadii incipiente. De aceea, PMB lansează aplicația pentru înscrierea în Proiectul „Testarea BRCA”.

Citește și:

500 de persoane vor primi un sprijin financiar în valoare de 2.500 lei/beneficiar pentru testarea care va permite alegerea de catre medicul oncolog a celui mai eficient tratament împotriva cancerului de sân.

Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a lansat astazi, 1 octombrie 2020, la ora 12.00, aplicația pentru înscrierea în Proiectul „Testarea BRCA”.

Citește și:

Primarul General, Gabriela Firea: ”Lansam astazi, in mod simbolic de „Ziua mondială a luptei împotriva cancerului de sân”, aplicatia pentru inscrierea in Proiectul „Testarea BRCA”, care prevede acordarea unui sprijin financiar în cuantum total de 2.500 lei/beneficiar unui numar de 500 de persoane pentru decontarea serviciilor medicale în vederea efectuării acestui test decisiv in stabilirea tratamentului oncologic in cancerul de san”.

Citește și:

Beneficiari ai proiectului pot fi femei și bărbați diagnosticați  cu  cancer  mamar, indiferent  de  vârstă, care au indicație medicală de la specialistul oncolog.

Acestia se pot înscrie în proiect pe site-ul www.assmb.ro,  la secțiunea specială Proiect „Testarea  BRCA” – https://testarebrca.assmb.ro/, unde vor gasi toate informatiile necesare.

Ei trebuie să fie cetățeni români cu domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București obținută cu cel puțin 6 luni înainte de data depunerii cererii de aplicare.

Proiectul „Testarea BRCA”, aprobat prin Hotărârea Consiliului Municipiului  București nr. 304/13.08.2020, se va desfășura în perioada 2020-2021, având alocat un buget multianual de 1.260.800 lei, care asigură testarea pentru un  număr de 500 de beneficiari.

Testarea se realizează în unități sanitare publice și/sau private cu profil oncologic, specializate în efectuarea acestui tip de test, care au fost afiliate în cadrul proiectului. Sprijinul financiar de 2.500 lei/beneficiar, acordat de Primăria Capitalei, va fi decontat direct acestor unități de testare afiliate.

Obiectivul proiectului îl reprezintă asigurarea unor sanse de eficienta crescuta a tratamentului oncologic prin utilizarea terapiilor biologice tintite si a metodelor de tratament chirurgical si chimioterapic adaptate.

Parteneri--