Sari la conținut

Primul ajutor în caz de sufocare la SUGARI. Dr. Mihai Craiu. Manevre care fac diferența dintre viață și moarte

Primul ajutor în caz de sufocare la SUGARI. Dr. Mihai Craiu. Manevre care fac diferența dintre viață și moarte.

Unul dintre cele mai negre coșmaruri ale unui părinte este momentul în care copilul său se poate îneca cu un corp străin. Poate fi o jucărie, o bucățică de pâine, o bombonică.

Părinții trebuie să știe că, dacă acest lucru se întâmplă, aplicarea primului ajutor corect poate face diferența dintre viață și moarte.

„Continuare despre obstrucția căii aeriene prin corpi străini, la copil. Conform statisticii de la National Safety Council din SUA, FBAO (foreign-body airway obstruction) reprezintă cea de-a 4-a cauză de deces neintențional (adică se exclude sinuciderea), producând 5051 decese in 2015.
75% din cei cu FBAO sunt copii cu vârsta sub 3 ani, majoritatea lor fiind sugari. Manevra de dezobstrucție TREBUIE cunoscută de toți părinții deoarece copilul nu poate supraviețui, cu obstrucție completă de cale aeriană, până vine salvarea.
Trei din patru persoane care se îneacă cu un corp străin sub copii cu vârste sub 3 ani. Și dintre aceștia, imensa majoritate sunt sugari. Ce trebuie să știm să facem până când vine Salvarea? Trebuie să cunoaștem manevrele de dezobstrucție a căilor aeriene”, a transmis medicul pediatru Mihai Craiu.

Primul ajutor în caz de sufocare la SUGARI. Dr. Mihai Craiu. Manevre care fac diferența dintre viață și moarte

1.  Punem sugarul cu fața în jos, susținând capul cu mâna pe antebraț. Iar antebrațul sprijinit pe picior.

2.  Aplicăm între omoplați cinci lovituri bruște.

3. Dacă nu a ieșit corpul să-l simt în mână, întorc copilul cu fața în sus.

4. Apăs brusc și mai rar decât la masajul cardiac, în exact același loc, tot de cinci ori.

5. Repet aceste manevre, până când se dezobstrucționează calea aeriană sau până când devine copilul inconștient.

6. În cazul în care devine inconștient, trebuie să facem manevre de resuscitare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.