Sari la conținut

Primul medicament anti-Covid, pe piață în curând. Ar putea însemna sfârșitul pandemiei

Din cuprinsul articolului

Primul medicament anti-covid. Am putea avea prima pastilă antivirală împotriva coronavirusului, până la sfârșitul acestui an. Pe 25 mai, compania Pfizer va finaliza prima fază de teste pentru pastilă anti-Covid. 

Pentru ca medicamentul antiviral să iasă pe piață este nevoie ca testele pe oameni din Belgia și SUA să aibă succes. În acest moment, nu există alte soluții, în afară de vaccin, pentru a stopa infectarea cu Sars-CoV-2, dar dacă pastila dezvoltată de Pfizer se va dovedi eficientă, experții citați de Daily Mail spun că lockdown-ul nu ar mai exista și oamenii ar fi mai în siguranță.

În jur de 60 de persoane fac parte din prima fază de testare a pilulei numite PF-07321332, în teste. Dacă se va dovedi eficient, medicamentul va fi folosit pe un număr mai mare de oameni.

Ar putea însemna sfârșitul pandemiei

În momentul de față se studiază și alte terapii specifice anti-Covid care includ molnupiravir, favipiravir – și antivirale HIV – ritonavir și lopinavir

Profesorul Kevin Blyth, de la Universitatea din Glasgow, desfășoară un un studiu pe favipravir (Tamiflu), care este deja utilizat pentru tratarea gripei în Japonia.

Prof.  Blith a spus că găsirea unui tratament la domiciliu anti-Covid ar putea însemna sfârșitul pandemiei. „Ar fi un pas uriaș înainte dacă medicamentele antivirale funcționează. Spitalele nu vor mai fi supuse unei presiuni enorme, deoarece pacienții se vor putea trata acasă. Toate serviciile vor funcționa în mod norma pot funcționa și nu va mai fi nevoie de lockdown sau alte măsuri restrictive,” a explicat profesorul.

El a adăugat că, în mod ideal, pastilă ar putea fi administrată cuiva imediat după ce a fost expus virusului și înainte de a se îmbolnăvi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel