luni, iulie 26, 2021

Prințesa Mette-Marit a Norvegiei  are o boală cruntă, pentru care nu există tratament, iar Casa Regală a confirmat diagnosticul sumbru.

Prinţesa Mette-Marit a Norvegiei, soţia prinţului moştenitor Haakon,

a făcut public faptul că suferă de fibroză pulmonară, o maladie cronică pentru care nu există tratament, potrivit people.com.

Fibroza pulmonară constă într-o cicatrizare a ţesuturilor pulmonare, ce are drept consecinţă reducerea nivelului de oxigen din sânge. Nu există tratament pentru această maladie şi nici o metodă de a încetini distrugerea plămânilor. Boala poate avea mai multe cauze, inclusiv un proces autoimun, scrie Mediafax.

Prinţesa în vârstă de 45 de ani a declarat, prin intermediul unui comunicat oficial, că a ales să facă publică informaţia pentru că vor fi perioade în care ea

nu va putea să se ocupe de angajamentele oficiale.

Medicul prinţesei, profesorul Kristian Bjøro, a spus că aceasta va fi supusă unor noi teste medicale şi va încerca mai multe tratamente.

În luna ianuarie, prinţesa a dezvăluit că suferă de vertij postural paroxistic benign, o afecţiune a urechii interne ce se manifestă printr-o falsă senzaţie de rotaţie sau ameţeala a corpului, ce apare la anumite mişcări ale capului.

Prinţesa Mette-Marit este căsătorită cu Haakon, prinţul moştenitor al tronului Norvegiei. Cei doi s-au logodit în 2000, s-au căsătorit în 2001 şi au împreună doi copii

– prinţesa Ingrid Alexandra, născută pe 21 ianuarie 2004, şi prinţul Sverre Magnus, născut pe 3 decembrie 2005. Prinţesa Mette-Marit mai are un fiu, Marius Borg Holby, născut pe 13 ianuarie 1997, provenind dintr-o relaţie pasageră, anterioară căsătoriei.

Ultimele stiri

Parteneri