Sari la conținut

Boli grave de plămâni, pot fi acum tratate în premieră în România, cu echipamente inovative

boli pulmonare
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.com
Boala pulmonară obstructivă cronică, este o afecțiune medicală gravă, a treia cauză de deces la nivel global

Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) îngreunează respirația pacienților afectați, deoarece căile respiratorii se îngustează progresiv și ireversibil.

Peste 250 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de BPOC, un număr care se preconizează că va crește în următorii ani. Principalele cauze ale apariției BPOC includ fumatul activ și pasiv, expunerea cronică la praf industrial, substanțe chimice toxice volatile și factori genetici.

Experții remarcă faptul că BPOC este incurabilă, dar poate fi gestionată prin medicamente și intervenții chirurgicale pentru a ajuta la reducerea inflamației căilor respiratorii și a plămânilor.

Veste cu oscilație de înaltă frecvență la Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”

De acum înainte însă, există și în România 6 echipamente inovative, de ultimă generație, achiziționate de Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava” pentru pacienții săi, potrivit G4Media. Este vorba despre 6 veste cu oscilație de înaltă frecvență, singurele din România.

Vesta cu oscilație de înaltă frecvență a peretelui toracic se folosește în terapiile aplicate în:

  • BPOC,
  • astm acut,
  • fibroză chistică,
  • insuficiență respiratorie, după orice tip de intervenții chirurgicale ori în cazuri grave, precum pacienții dependenți de ventilator, aflați în comă ori după traheostomie etc.

Vesta cu oscilație de înaltă frecvență a peretelui toracic s-a dovedit a fi de 2-3 ori mai eficientă decât tehnicile tradiționale de terapie fizică toracică. Este bine tolerată și de pacienții cu sensibilitate crescută, iar terapia durează, în medie, 20 de minute.

Vesta se conectează la un monitor, sistemul de eliberare a căilor respiratorii fiind aproape total automatizat, intervenția personalului medical fiind minimă.

Avantajele acestui echipament medical inovativ rezultă din eliberarea plămânilor de excesul de mucus fără intervenție manuală, riscul de infecție pulmonară fiind redus.

Operarea este intuitivă, pe un ecran tactil de mari dimensiuni, iar impactul pneumatic este moale, fără niciun risc de leziune corporală. Gama de frecvențe este de la 1 la 20 Hz.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel