Sari la conținut

Prințul Harry, dezvăluiri incendiare despre problemele de sănătate mintală: „Am consultat medici, terapeuţi, terapeuţi alternativi/ Parcă îmi părăsisem corpul”

Prințul Harry, dezvăluiri incendiare despre problemele de sănătate mintală: „Am consultat medici, terapeuţi, terapeuţi alternativi/ Parcă îmi părăsisem corpul”.

Ducele de Sussex a făcut o serie de dezvăluiri șocante în fața lui Oprah Winfrey. În „The Me You Can’t See”, serial documentar producţie Apple TV+ pe care l-a creat cu Winfrey, prinţul Harry vorbeşte deschis despre sănătatea sa mintală.

Mai sincer ca niciodată, prințul britanic a vorbit și despre starea de anxietate și atacurile de panică pe care le-a avut în calitate de membru al familiei regale, precum și despre experiența înmormântării mamei sale.

El a spus că a făcut terapie 4 ani și că cea care l-a încurajat în acest sens a fost soția sa, Meghan Markle.

„Am consultat medici, terapeuţi, terapeuţi alternativi. Dar să o cunosc şi să fiu cu Meghan… atunci am ştiut că dacă nu fac terapie şi nu mă repar voi pierde această femeie cu care mă puteam vedea petrecându-mi restul vieţii”, a spus el.

Prințul Harry: „Eram dispus să beau, să iau droguri, să încerc şi să fac lucruri care mă făceau să simt mai puţine lucruri decât simţeam”

Problemele au apărut după moartea mamei sale, Diana, prințesă de Wales. Aceasta și-a pierdut viața într-un accident de mașină, în timp ce era urmărită de fotografi în Paris, în august 1997. Pe atunci, Harry avea 12 ani și nu a fost încurajat de niciun adult să vorbească despre sentimentele sale de șoc și confuzie. A ajuns astfel, ca în timp, să fie marcat de o anxietate severă.

„Dacă oamenii întrebau «Ce faci?», le răspundeam «Bine». Niciodată fericit, niciodată trist, doar bine. Bine era răspunsul uşor. Dar, din punct de vedere mintal, eram peste tot. (…) De fiecare dată când îmi puneam un costum şi cravată, până să plec de acasă transpiram, îmi creştea pulsul… eram în mod de luptă sau în modul avion.

Atacuri de panică, anxietate severă… Perioada de la 28 la, probabil, 32 de ani, a fost un coşmar în viaţa mea, eram panicat”.

Prințul Harry a spus că intervalul 28-32 de ani a fost pentru el „o perioadă de coșmar”, în care a avut atacuri de panică și a suferit de anxientate. „Eram cu mintea în toate direcțiile”, a spus el.

„Eram dispus să beau, să iau droguri, să încerc şi să fac lucruri care mă făceau să simt mai puţine lucruri decât simţeam. Dar, uşor, am devenit conştient că, OK, nu beam de luni până vineri.

Dar probabil beam într-o zi cât pentru o săptămână, vinerea sau sâmbăta seara. Şi beam nu pentru că îmi plăcea, ci pentru că încercam să maschez ceva”, a dezvăluit prințul.

 

Ducele de Sussex, șocat de moartea mamei sale: „Cel mai bine îmi amintesc sunetul copitelor calului pe drumul de piatră roşie”

De asemenea, prinţul Harry a vorbit şi despre înmormântarea mamei lui, mărturisind că, în ziua înmormântării, el și fratele său, William, pe atunci în vârstă de 15 ani, se aflau în stare de șoc.

„Cel mai bine îmi amintesc sunetul copitelor calului pe drumul de piatră roşie.  (…) Parcă îmi părăsisem corpul. Doar mergeam şi făceam ce era de aşteptat să fac, arătându-mi doar o zecime din emoţia pe care toţi ceilalţi o arătau”, a povestit Ducele de Sussex.

Prinţul Harry a reiterat că încă este bântuit de amintirea de a se simţi neajutorat în timp ce mama lui se lupta cu presa tabloidă. El a dezvăluit şi că unul dintre primele cuvinte spuse de Archie, fiul său în vârstă de 2 ani, a fost „grandma” (bunica, n.r.), referire la prinţesa Diana. „A fost cel mai dulce lucru, dar, în acelaşi timp, m-a întristat mult, pentru că ea ar trebui să fie aici”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel