Sari la conținut

Probioticele: elementele esențiale care te ajută sa pierzi rapid din grăsimea abdominală!

dietă

Pierderea în greutate poate fi stimulată de anumite componente din dieta ta. Probioticele sunt microorganisme care au beneficii multiple, însă cercetătorii au descoperit că pot, de asemenea, să te ajute în lupta cu greutatea.

Probioticele pot îmbunătăți considerabil sistemul imunitar, sistemul digestiv și sunt asociate cu o inimă sănătoasă, conform Healthline. Câteva studii au evidențiat efectul pozitiv al probioticelor în ceea ce privește pierderea centimentrilor din talie.

Sute de bacterii benefice se află în sistemul digestiv. Acestea produc o multitudine de nutrienți, inclusiv vitamina K și anumite vitamine B. De asemenea, ele au rolul de a descompune fibrele și de a le transforma în acizi grași esențiali. Greutatea corporală pare să fie responsabilă pentru echilibrul bacteriilor din flora intestinală, motiv pentru care cercetătorii au analizat cum acestea sunt asociate.

Persoanele care suferă de obezitate au o varietate mai redusă de bacterii benefice, pe când oamenii cu o greutate armonioasă  au o floră intestinală echilibrată. De asemenea, persoanele care suferă de obezitate și totuși au o varietate echilibrată de bacterii se îngrașă mai greu decât cei cu o floră dezechilibrată.

Cum influențează probioticele greutatea?

Se pare că probioticele influențează apetitul și utilizarea de energie. Anumite probiotice pot inhiba absorbția de grăsimi. În alte cuvinte, ele pot face organismul să capteze mai puține calorii din alimentație. Mai mult de atât, ele pot regla nivelul de hormoni și proteine care declanșează apetitul și depozitarea de grăsimi. Probioticele reduc inflamarea, afecțiune care poate duce la obezitate.

Conform unui studiu, probioticele te pot ajuta să pierzi în special din grăsimea abdominală.  Pe parcursul studiului, femeile care aveau un aport de probiotice au pierdut cu 50% mai mult din greutate, spre deosebire de femeile care nu consumau probiotice ( Lactobacillus rhamnosus). Anumite tulpini din familia lactobacililor sunt asociate cu pierderea în greutate. Acestea sunt Lactobacillus fermentum, Lactobacillus amylovorus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus sakei și Lactobacillus gasseri. 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel