miercuri, martie 29, 2023

Probleme cu inima după vaccin? Un nou studiu a scos la iveală că riscul de complicaţii cardiace este semnificativ mai mare după infectarea cu SARS-CoV-2 decât după administrarea vaccinurilor de tip ARNm împotriva COVID-19. 

Studiul, publicat vineri de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, a analizat date medicale electronice prelevate din 40 de sisteme sanitare din SUA între 1 ianuarie 2021 şi 31 ianuarie 2022.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ la nivel european! Substanțe cu potențial C...

Cercetătorii au constatat că riscul de probleme cardiace a fost semnificativ mai mare după infectarea cu SARS-CoV-2 decât după prima, a doua sau o altă doză de vaccin de tip ARNm împotriva COVID-19, pentru toate grupurile incluse în cercetare, potrivit rezultatelor studiului.

Complicații asociate infectării și nu vaccinului

Aceste constatări susţin utilizarea vaccinurilor ARNm împotriva COVID-19 în rândul tuturor persoanelor eligibile, cu vârsta peste cinci ani, se arată în comunicat.

Complicaţiile cardiace, în special miocardita şi pericardita, au fost asociate cu infectarea cu SARS-CoV-2 şi administrarea vaccinurilor de tip ARNm împotriva COVID-19. Sindromul inflamator multisistemic (SIM) este o complicaţie rară, dar gravă, a infectării cu SARS-CoV-2, cu implicare cardiacă frecventă, potrivit studiului.

Te-ar mai interesa: Cum putem face față alergiilor sezoniere și care s...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private