Sari la conținut

Un britanic susține că vaccinurile Covid l-au îmbolnăvit grav și vrea să avertizeze pe toată lumea în legătură numărul tot mai mare de oameni aparent sănătoși care mor subit

Sursă foto: dailymail
John Watt susține că era sănătos și în formă înainte să facă vaccinul Covid

Un britanic susține că vaccinurile Covid l-au îmbolnăvit grav și vrea să avertizeze pe toată lumea. John Watt, din Glasgow, a primit trei doze de vaccin Covid în 2021 – cele două doze inițiale urmate de un rapel.

Cu toate acestea, bărbatul în vârstă de 38 de ani susține că lumea lui s-a „prăbușit” după a treia doză, în noiembrie, când starea sa de sănătate s-a deteriorat și a fost diagnosticat cu probleme cardiace.

Vaccinurile Covid au fost monitorizate de experți de renume mondial și de agențiile guvernamentale, care spun că sunt sigure și că efectele secundare sunt foarte rare. Afirmațiile false abundă pe rețelele sociale spunând că mii de oameni au fost uciși de vaccinuri, în ciuda unor dovezi care dovedesc contrariul. Vaccinurile au jucat un rol vital în construirea zidului de imunitate care a permis populațiilor să depășească pandemia, lăsând în urmă lockdown-urile și restricțiile.

Tahicardie posturală și miocardită indusă de vaccin

John Watt, fost tâmplar și dulgher, care spune că încă suferă în urma efectelor secundare, inclusiv dificultăți în mers, l-a confruntat săptămâna aceasta pe Rishi Sunak, Pprim-ministrul Regatului Unit solicitându-i să „facă lucrul corect” și să accelereze plățile pentru cei lezați de vaccin.

Bărbatul a susținut că a vorbit despre experiența sa „pentru că nu vreau să fiu o statistică de „deces brusc”.

Înainte de a fi vaccinat, John Watt a declarat că era „în formă și sănătos” și că obișnuia să facă box, CrossFit și antrenament cu greutăți în mod regulat pentru a se menține în formă.

O pagină GoFundMe despre starea lui Watt, care a strâns până în prezent 17.000 de lire sterline, afirmă că se confruntă cu amețeli, oboseală, ritm cardiac crescut și greață, ceea ce l-a determinat să piardă 15 kg în trei săptămâni.

Partenera sa, Kerri, a spus că nu a putut continua să lucreze și că medicii NHS „nu au avut nicio idee despre ce era în neregulă cu el”, lăsându-l să agonizeze acasă. În urma unor invtigații la unități medicale private Watt a fost diagnosticat cu sindromul de tahicardie posturală ortostatică (PoTS), când ritmul cardiac crește foarte repede când te ridici din așezare sau din culcare, precum și cu miocardită indusă de vaccin, un efect secundar rar al vaccinului Covid care provoacă inflamație a inimii.

Britacnicul, care a înființat un grup de suport pentru persoanele afectate de vaccin în Scoția, a spus că persoanele lezate de vaccin, inclusiv cele care și-au pierdut membre și au rămas cu afecțiuni cardiace, au „fost lăsate fără niciun ajutor”.

A spus: „De ce oamenii care sunt responsabili și care ne-au spus tuturor să facem lucrul corect, m-au [lăsat] pe mine și pe zeci de mii de oameni din această țară să putrezească. Schema de plăți pentru daunele provocate de vaccin nu este adecvată. În Scoția acum sunt peste 30.000 de persoane care au avut o reacție adversă la acel vaccin. A venit momentul să începi să faci lucrul corect, domnule Rishi Sunak.”

Rishi Sunak a indicat că schema de compensare a vaccinului, care oferă plăți pentru cei care au rămas cu sechele după vaccinare, este furnizată.

Bani de la stat pentru cei care au rămas cu dizabilități de la vaccin

În timp ce vaccinurile folosite în timpul pandemiei sunt sigure pentru cea mai mare parte a oamenilor și au salvat sute de mii de vieți, zeci de britanici au murit sau au rămas cu dizabilitați după ce au fost vaccinați.

Schema de plăți pentru daune provocate de vaccin din Marea Britanie, lansată în 1979, este menită să asigure oamenii că – în cazul extrem puțin probabil în care ceva merge greșit după o injecție – statul le va oferi sprijin financiar.

Aceast schemă acoperă o serie de vaccinuri recomandate de guvern, inclusiv rujeolă, pojar și rubeolă, precum și vaccinurile Covid.

În conformitate cu regulile actuale, victimele au dreptul la o sumă unică „totul sau nimic” de 120.000 de lire sterline din partea guvernului.

Criteriile stricte de eligibilitate înseamnă că cei afectați trebuie fie să fi fost uciși, fie să fie lăsați cu o dizabilitate de 60% din cauza unui vaccin.

Extinderea dizabilității unei persoane se bazează pe o evaluare făcută de un medic și poate include atât dizabilități fizice, precum pierderea unui membru, cât și dizabilități mintale, cum ar fi o scădere a funcției cognitive.

Cu toate acestea, avocații care reprezintă persoanele rănite sau aflate în doliu din cauza vaccinuriloe au avertizat anterior că schema nu mai este „adecvată”.

Sute de persoane au trebuit să aștepte mai mult de 12 luni pentru o decizie cu privire la cererea lor, în timp ce unele au rămas blocate într-un vid juridic timp de mai mult de 18 luni.

John Watt a criticat schema de compensare deoarece doar un „procent foarte mic” au primit o plată și cei mai mulți nu sunt „mai departe decât acum un an”.

Departamentul de Sănătate din Marea Britanie a declarat că au fost administrate mai mult de 144 de milioane de vaccinuri Covid în Anglia, cu schema istorică creditată pentru salvarea a mii de vieți.

Toate vaccinurile folosite în Marea Britanie, inclusiv cele care au contribuit la înfrângerea Covidului, au fost supuse unor teste riguroase înainte de a fi administrate.

Studiile au implicat vaccinarea a zeci de mii de persoane cu vaccinuri produse de AstraZeneca, Pfizer și Moderna pentru a verifica eficacitatea acestora, precum și siguranța lor.

Cu toate acestea, aceste studii, ca și pentru orice nou medicament sau vaccin, vor remarca rar efecte secundare extrem de rare, cum ar fi inflamația inimii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel