Sari la conținut

Produsul cosmetic, factor principal pentru cancerul de col uterin. Firma franțuzească, dată în judecată

Incontinenta urinara
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Infectii urinare

Produsul cosmetic, factor principal pentru cancerul de col uterin. O femeie din America sustține ca a dezvoltat cancer de col uterin ca urmare a folosirii produselor de îndreptat părul ale unei companiei franceze de cosmetice, relatează Reuters.

Procesul, intentat vineri la tribunalul federal din Chicago, a venit la câteva zile după un studiu din SUA, în care se arată că produsele pentru îndreptarea părului pot crește semnificativ riscul de cancer uterin în rândul persoanele care le folosesc în mod frecvent.

Produsul cosmetic, factor principal pentru cancerul de col uterin

Jennifer Mitchell a declarat că forma de cancer uterin a descoperit-o în 2018, după ce a folosit produsele franțuzești din aproximativ 2000, când avea 10 ani. Ea cere instanţei să oblige compania L’Oreal să plătească daune băneşti şi cheltuielile pentru monitorizare medicală.

Diandra Debrosse Zimmermann, avocat al lui Mitchell, a susține că femeia nu este singura clientă în astfel de circumstanțe. Acesta a adăugat că aceste procese s-ar putea înmulți în viitor.

Compania de cosmetice nu a răspuns solicitării de comentarii.

Cancerul uterin este cel mai frecvent cancer ginecologic din Statele Unite, conform datelor guvernului federal, cu rate în creștere, în special în rândul femeilor de culoare.

Cercetătorul NIEHS Che-Jung Chang a declarat săptămâna trecută că noul studiu ar putea fi deosebit de relevant pentru femeile de culoare, deoarece acestea tind să folosească aparatele de îndreptat părul mai frecvent și începând de la vârste mai fragede decât persoanele de alte rase.

L’Oreal nu a avertizat asupra riscurilor

Mitchell, care este o femeie de culoare, acuză L’Oreal că își comercializează în mod deliberat produsele pentru îndreptarea părului femeilor și fetelor de culoare și nu a avertizat asupra riscurilor, în ciuda faptului că știa din 2015 că acestea conțineau substanțe chimice potențial periculoase.

Compania „a profitat în mod semnificativ” de „un comportament neetic și ilegal care l-a determinat pe reclamant să cumpere și să folosească în mod obișnuit un produs periculos și defecte”, se arată în procesul de judecată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel