Sari la conținut

Prof. Constantin Dulcan: „acesta este secretul armoniei. Haosul înseamnă boală, imunitate scăzută şi toate relele”

Prof. dr. Constantin Dulcan
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Sfaturi de aur de la prof. dr. Dulcan

Marele profesor Constantin Dulcan dezvăluie un secret bine păzit, dar de care avem cu toții nevoie: secretul armoniei. Atunci când găsim armonia, ne bucurăm și de o viață sănătoasă, întrucât haosul înseamnă boală.

Profesorul Constantin Dulcan: „Sentimentele noastre au loc la nivelul inimii”

„Institutul Inimii din California, care a fost construit în 1992, pleacă de la ideea că inima are un potenţial pe care ar trebui să îl folosim la maxim. Corect se numeşte Institutul de Matematică al Inimii. Graţie acestor neuroni găsiţi la nivelul cordului s-a numit micul creier din mai multe motive. Institutul atribuie inimii prioritate faţă de creier, ceea ce mi se pare foarte interesant.

Se spune că la nivel de cord se petrec afectele, emoţiile, iar ele sunt transmise creierului care, prin sistemul limbic, sunt exprimate. Sentimentele noastre au loc la nivelul inimii, după care creierul le preia şi le exprimă.

În istoria creierului, a fost foarte mult timp şi destul de greu de spus care este zona cu care gândim. Unii simt în stomac, alţii în inimă şi, în sfârşit, foarte târziu se ajunge la concluzia că creierul este cel cu care noi gândim şi nu alte organe asupra cărora se reflectă sentimente.

Eu cred că funcţia corzilor vocale nu putea să apară înainte de a avea creier pentru că cu creierul formulăm modelul cuvântului, al ideii şi corzile vocale îl articulează.

Profesorul Constantin Dulcan dezvăluie secretul armoniei

Secretul armoniei se află în corespondenţa dintre creier şi inimă. Inima este sediul afectelor. De aia i se spune micul creier. Pentru că are inteligenţa ei. Acordul dintre funcţionalitatea creierului şi inimă noi o numim coerenţă.

Această coerenţă se petrece întotdeauna când ceea ce gândim şi simţim la nivel de inimă e acelaşi lucru. Un dezacord: una gândim şi alta simţim. Când ele sunt în acord, sistemele sunt coordonate, ele, adică şi inima şi creierul, emit nişte unde şi acele unde sunt pur şi simplu sincrone unele cu celelalte.

În momentul în care aceste unde sunt disonante nu se mai numeşte coerenţă, ci se numeşte haos. Haosul înseamnă boală, imunitate scăzută şi toate relele care ni se pot abate asupra corpului uman.

Când suntem într-o coerenţă şi iată cum este haosul. Coerenţa înseamnă sănătate, înseamnă pur şi simplu emoţii pozitive, generozitate, iubire, bucurie şi aşa mai departe. În disonanţă, adică când una gândim şi alta facem, înseamnă patologie, înseamnă boală.

Mai este un lucru şi acesta se poate obţine pur şi simplu funcţionând. Trebuie să creem această concordanţă între inimă şi creier prin meditaţie. Informaţia este cea care stă la baza tuturor structurilor din Univers prin electronii care sunt trimişi de această minte”, a explicat marele profesor într-un interviu pentru Antena3.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel