Sari la conținut

Prof. dr. Dulcan: Care sunt cele trei prafuri otrăvitoare. „Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit”

Constantin Dulcan
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Lista medicamentelor esențiale, dar nedisponibile în farmacie

Prof. dr. Dulcan: Care sunt cele trei prafuri otrăvitoare.„Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit”, spune profesorul doctor Dumitru Constantin Dulcan.

Renumitul profesor doctor Dumitru Constantin Dulcan a explicat care sunt principalii factori care ne îmbolnăvesc. De exemplu, stresul este incredibil de nociv.

“Stresul are un rol foarte nefericit. Stresul este reactia pe care o are organismul la o trauma care poate sa fie fizica, psihica, emotionala.

Stresul in organism are efect asupra a trei elemente structurale esentiale: neuronul, ADN-ul, adica substratul genetic al organismului, si sistemul imunitar.

In ceea ce priveste neuronul, stresul blocheaza neurogeneza, formarea de noi neuroni sau formarea de noi conexiuni.

Si iata ca in secolul nostru vorbim de o frecventa din ce in ce mai mare, de o morbiditate crescanda a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacitatii intelectuale.

Stresul ne scurtează viața

Asupra acidului dezoxiribonucleic, deci asupra substratului genetic: cromozomii au niste proteine la capetele lor cu rol de protectie, se cheama telomeri.

Stresul actioneaza asupra acestor telomeri, pe care ii scurteaza astfel.

Mai exact, cu fiecare diviziune celulara, telomerii se scurteaza, stresul actioneaza asupra lor, deci reduce pur si simplu longevitatea, durata vietii.

Dar pe lângă stres, care este destul de dificil de evitat mai ales în condițiile în care costul vieții este tot mai mare, condițiile de trai fiind tot dificile…, mai este și lipsa de mișcare, precum și alimentația.

Evitați aceste prafuri otrăvitoare

Potrivit prof. dr. Dulcan, este foarte important să evităm anumite produse extrem de dăunătoare.

“Sunt trei prafuri albe otravitoare: sarea multa, zaharul alb si faina alba. Nimeni nu vrea sa manance paine integrala. De ce mancam paine alba, care este secata de toti nutrientii din ea?

Painea integrala este cea sanatoasa organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rau, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, colorantii, toate aceste lucruri ar trebui sa fie evitate.”,  a mai explicat cunoscutul profesor doctor și autor de cărți.

Nu rostiți aceste cuvinte

De asemenea, este bine să evităm anumite cuvinte. Dacă se poate, ar fi recomandat să ni le scoatem chiar din vocabular. Este spre binele nostru.

”Nu uitati, toate cuvintele pe care le aveti in minte ne programeaza. Daca noi mereu spunem ca imbatranim, atunci chiar imbatranim. Pentru ca ii dam creierului acest program.

Sunt cuvinte pe care trebuie sa le scoatem din dictionar: imbatranire, indoiala, cuvantul “nu”, toate acestea ne programeaza pe negativ”, a explicat prof. Constantin Dulcan, citat de playtech.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel