joi, decembrie 1, 2022

Tudor Chirilă a fost operat de urgență în Germania. Artistul spera că va scăpa doar cu tratament, fără operație: „Am sperat că va ceda la tratament, dar țeapă!”

Cântărețul Tudor Chirilă a fost diagnosticat cu edem pe una din corzile vocale la începutul verii, iar pentru că tratamentul nu a dat roade a ajuns să se opereze la Hamburg (Germania).

Chirilă s-a mai confruntat cu această problemă şi în 2015, când a fost la un pas să își piardă vocea, fiind suspect atunci de hematom pe corzile vocale.

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

A fost la mai mulți medici din ţară, dar şi la specialişti din Belgia. Din fericire, după 86 de zile de pauză vocală şi mai multe concerte anulate, a revenit pe scenă pe 16 mai 2015, într-un concert la Galați.

Din păcate, problemele au reapărut și n-au mai fost rezolvate cu trament.

„A fost o vară foarte grea pentru mine. După turneul cu #visulamerican am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale. Asta m-a făcut să anulez aprope toate concertele antamate în vara care tocmai a trecut.

Artistul face reeducare vocală post operatorie

Am sperat că edemul va ceda la tratament, dar țeapă. Am ajuns într-un final la Hamburg, la început de septembrie, unde m-am operat și am început reeducarea vocală post operatorie.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

A fost greu de hotărât, mai ales că tot vara asta a murit și doamna Duțescu, terapeutul vocal cu care am lucrat o viață de om.

Așa că m-am trezit singur cu toate deciziile pe cap și cu niște filmări pe care trebuia să le termin. Apoi, cum spuneam, Hamburg. Am să mai vorbesc despre Hamburg și despre Mevoc Center și echipa pe care am întâlnit-o acolo.

Am să scriu despre experiența asta în newsletter-ul meu. E mult de scris din atât de multe puncte de vedere: experiență medicală, experiență psihologică, învățare, cercetare etc.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

E o școală de terapie vocală diferită, însă am avut surpriza să validez metoda doamnei Duțescu cu echipa din Germania, să confirm că tot ce am făcut cu ea a fost bine și că situația nu este neapărat consecința folosirii deficitare a vocii”, a anunțat Tudor Chirilă într-o postare pe pagina sa Facebook.

Încrezător și plin de energie, artistul își invită fanii la următorul concert.

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private