luni, septembrie 28, 2020

Celebrul medic oftalmolog Monica Pop s-a confruntat la muncă cu un caz care a marcat-o profund. Un copil care a suferit o operație și s-a întors la spital în stare gravă.

Monica Pop a povestit, pe pagina sa de Facebook, cum mama băiețelului nu a fost înstare să aibă grijă de propriul copil după intervenția chirugicală și o numește iresponsabilă.

„Cosmin e internat la noi. Are 5 ani! Micuţ şi slăbuţ! Plagă gravă cu cuţit la ochiul drept. Operat, plecat bine la domiciliu, sub tratament, cu speranţe bune, urmînd să revină pt control şi fire. Mama : iresponsabilă, după ce că i-a lăsat cuţitul la îndemînă, nici nu are grijă de copil! Nu e prea tînără, pare a avea experienţă de viaţă! Grijă însă, nu prea! Analfabetă, deşi nu pare! “Semnează” cu degetul! Stă prost cu igienă. Copilul-prost îngrijit la domiciliu. I s-a spus în urmă cu peste 2 săptămîni, telefonic să revină urgent pt că ochiul era roşu şi copilul avea dureri! Nu venit la noi! Iar cînd a venit, globul ocular era perforat, suprainfectat, cu tensiune mare! Copilul, neîngrijit, cu minute murdare, cu dureri! Mari! Stă cu căpuşorul într-o parte! I s-a făcut tot ce se poate, avem tot ce ne trebuie! Prea tîrziu! Mama iresponsabilă recunoaşte că este întru totul vinovată.

 Şi de accident şi de neîngrijire! Ce folos?!!! Acum, ochişorul trebuie eliminat şi pusă o proteză! În cazul în care mama refuză, copilul poate face o complicaţie gravă şi îşi poate pierde viaţă! Dacă va trăi, ceea ce sperăm din suflet, rămîne mutilat oricum! Nu e uşoară viaţă cu un singur ochi! Şi băiat! Mama încă nu a acceptat! Cosmin nu are tată. De ce o fi fost condamnat bietul băieţel să aibă o asemenea mama?! Vrem să anunţăm Protecţia Copilului! Şi sperăm că cel mic să trăiască! Dar nu ajunge să vrem numai noi!”, a scris Monica Pop revoltată pe Facebook.

Parteneri