duminică, iunie 13, 2021

Prof. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, semnal de alarmă pentru populația României.

Medicul atenționează în legătură cu iminența dezastrului, de

aceea măsurile elementare trebuie aplicate imediat. Masca ar trebui purtată și pe stradă, atenționează Adrian Streinu Cercel.

Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara

Medicul infecționist a avertizat că virsul este pe stradă și că toată lumea ar trebui să poarte mască, „de dimineață și până seara”.

„Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara. Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască. Virusul se găsește în atmosferă, pe stradă, mai ales unde sunt zone ultra circulate și sunt mașini în trafic.

Vă dați seama că acele mașini ridică pur și simplu

în aerul pe care noi îl respirăm o serie de particule care unele dintre ele sunt contaminate și cu SARS-CoV-2″, a mai spus Streinu-Cercel, citat de Observator Tv.

Managerul de la Matei Balș a tras un semnal de alarmă privind ce va urma în lunile ce vin, în contextul pandemiei și a vorbit despre ce va urma, în lunile următoare, în contextul pandemiei de coronavirus.

Streinu-Cercel: Va fi vai de capul nostru! Scurt și cuprinzător!

„Eu aş vrea să înceteze această polemică cu privire la Terapie Intenstivă, că dacă primesc sau nu terapie antivirală, pentru că un pacient care nu este pozitiv

în momentul în care ajunge în ATI pentru virus nu primeşte Remdesivir.

Nu are de ce. Este un tratament care se aplică pacienţilor care au virus replicativ.

Eu nu aș vrea să fac medicină prin televizor, dar nici să las pe alţii care îşi dau cu presupusul despre ce avem noi de făcut în terapiile intensive din România.

Cei care au de făcut terapie intensivă în România ar face bine să pregătească oamenii şi să dea posibilitatea ca o serie de alţi specialişti care nu sunt specialişti în terapie intensivă să poată face un modul rapid de pregătire pentru că ceea ce va veni în lunile următoare….

va fi vai de capul nostru. Clar, scurt şi cuprinzător”, a spus Streinu-Cercel, luni seara, la Antena 3.

Ultimele stiri

Parteneri