Sari la conținut

Prof. Vlad Ciurea: „Cel mai bun medicament pentru întreg organismul! Scade tensiunea arterială și reduce stresul”

Vlad Ciurea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Prof. dr. Vlad Ciurea

Profesorul doctor Vlad Ciurea a dezvăluit care este obiceiul care păstrează creierul sănătos, diminuează stresul și reduce tensiunea arterială.

”Dragii mei, astăzi vreau să vă împărtășesc un alt secret de a vă menține creierul sănătos. Râsul.

Știați că ajută la eliberarea endorfinei și a altor hormoni ai stării de bine (dopamina și serotonina), suprimând hormonii de stres (cortisolul)?.

Atunci când râdem, contribuim mai ales la reducerea durerii cronice și a stresului, dar și la scăderea tensiunii arteriale.

Râsul este cel mai bun medicament pentru creier și pentru întreg organismul.

Ați ras astăzi? Dacă nu, vă recomand să o faceți! Sănătate tuturor!”, a scris prof. dr. Vlad Ciurea pe o rețea socială.

Ce poate declanșa cancerul

Profesorul Vlad Ciurea ne explică care sunt factorii care pot declanșa cancerul, dar și cum putem să ne protejăm, afirmând că organismul uman dispune de o capacitate uimitoare de autovindecare.

Invitat în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”, medicul neurochirurg Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în științe medicale și profesor universitar, a discutat despre boala secolului, cancerul, afecțiune care poate afecta pe oricine.

„Prin genele din corpul uman se transmite tot, de la stră-stră-străbunicii noștri. Acolo sunt acumulate toate. Eu sunt sigur că am și gena cancerului, și gena hipertensiunii, și gena diabetului, dar n-am făcut niciuna dintre bolile astea.

Când se activează? Când intri într-o anumită stare: depresie, supărare, nervi. Atunci se activează, ca și cum un pianist ar apăsa pe o clapă. Și apare neoplazia (procesul patologic de formare a unui țesut tumoral – n.r.). Când apare neoplazia cel mai frecvent? La stres. Feriți-vă de stres! Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier și în tot organismul“, a explicat profesorul Vlad Ciurea.

Autovindecarea nu trebuie exclusă

Domnia sa a subliniat că autovindecarea nu ar trebui să fie exclusă și a evocat cazul unui pacient care a învins boala și a avut un prognostic negativ. În opinia medicului, postul, meditația și rugăciunea pot conduce la autovindecare.

„Autovindecarea nu trebuie exclusă. Am avut pacientă o măicuță, cu o boală cerebrală foarte gravă. Am operat-o pe creier, dar speranța de viață era de șase luni. A mai trăit cel puțin încă trei ani. A făcut doar această operație, nu a mai continuat cu altă operație, nici cu radioterapie.

A continuat cu rugăciuni și post, iar postul curăță organismul. Ea se ruga, celealte măicuțe din jurul ei se rugau pentru ea. Trei ani știu sigur că a mai trăit, nu știu ce s-a întâmplat după aceea. Dar pentru acei trei ani în plus a contat această capacitate mentală de autovindecare. Deci, în niciun caz, autovindecare nu trebuie îndepărtată“, a mai spus neurochirurgul.

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel