miercuri, mai 18, 2022

În România, autorităţile au anunţat un singur caz de hepatită cu cauze necunoscute, iar în Marea Britanie şi în unele state europene unde a mai apărut boala cazurile sunt rare.

Însă, pentru o mai bună protecţie, medicii atenţionează că trebuie mereu respectate măsurile de prevenire a bolilor infecţioase şi cele de igienă personală.

Dr. Irinel Popescu, director al centrului de chirurgie generală şi transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni, a explicat ce opțiuni sunt în acest moment disponibile pacienților care dezvoltă forme grave ale acestei boli.

Te-ar mai interesa: Vitamina D, inutilă pentru organism dacă nu ai ace...

„Nu este singurul tip de viroză cu care ne întâlnim sau la care s-a descoperit o astfel de evoluție. Suntem destul de familiarizarăți cu ceea ce noi numim hepatita B fulminantă.

O bună parte din aceste boli fulminante ajung la transplant hepatic. Formele inițiale pot să ajungă la gastroenterologie, iar în cazul în care se agravează ajung în terapie intensivă.

Colegii noştri activează imediat protocoalele de tratament a unei insuficiente hepatice acute pentru că asta produce hepatita B fulminantă.

prof. dr. Irinel_Popescu

Te-ar mai interesa: Alimentul pe care nu trebuie să îl arunci dacă a e...

Medicul Irinel Popescu: ASTA este tot ce putem face în momentul de faţă

Dacă insuficiența hepatică acută evoluează, conform unor criterii de gravitate, atunci se stabileşte indicația de transplant. Totul este să existe la timp un ficat.

În cazul copiilor, programul de transplant se face cu ficat de la tată sau de la mama. La copilul mic un fragment de ficat este suficient, iar această operaţie se practică de obicei cu succes.

Cea mai mare îngrijorare asta ar fi că s-ar putea ajunge la o epidemie, ceea ce nu se întâmplă la adulţi.

Te-ar mai interesa: Campania de conștientizare a riscului de accident ...

Din punctul nostru de vedere noi suntem pregătiți cu protocolul terapeutic al insuficienței hepatice.

Dacă lucrurile se agravează avem opțiunea transplantului. Asta este tot ce putem face în momentul de faţă”, a spus dr. Irinel Popescu, director al centrului de chirurgie generală şi transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni la News Hour with CNN de la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private