marți, mai 30, 2023

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit în cadrul recent despre bolile moștenite genetic și despre cum ajungem să atragem singuri bolile.

Invitat în cadrul podcastului realizat de Mihai Morar, „Fain și Simplu„, neurochirurgul a vorbit despre moștenirea genetică și despre cum ajungem să ne atragem singuri bolile.

„Informația pe care o primim se răspândește în tot creierul și în tot corpul. Este dovedit, toți au spus că starea de bine, de optimism, creează anumite substanțe care evoluează spre bine sau spre rău.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Chiar un savant, prof. acad. dr. Leon Dănăilă a folosit și o frază în direcția aceasta: starea de negativism, de pesimism, duce la scăderea imunității organismului și duce la acel lucru groaznic de boli neurogenerative: Alzheimer, demență, Parkinson și la bolile neoplazice, adică cancere”, a declarat medicul neurochirurg Vlad Ciurea.


Cât de mult se moștenesc bolile din familie

În momentul în care a fost întrebat cât de mult se moștenesc bolile și cât de mult le pornim noi, în funcție de experiențele noastre și nformațiile pe care le primim, Vlad Ciurea spune că: „noi avem 20.000 de gene, alții spun mai multe, nu contează numărul, dar aceste gene acumulează ce am căpătat de-a lungul timpului.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Aceste gene au în capacitatea lor ce boală doriți. Sunt marcate pe aceste gene. Deci dacă noi, în copilărie, am trăit într-un mediu curat din toate punctele de vedere, am primit de la părinții noștri, care au fost în zona respectivă cele mai bune elemente genetice.

Dacă din contră, am fost în zone conflictuale, de război, de restricții alimentare, de restricții de apă, de nesomn, am primit cu totul altă încărcătură genetică care sunt stocate la noi.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

Ne ducem în fața lumii cu aceste bagaje. Ne expune mediul înconjurător, poluarea, defrișările, schimbarea apei, a naturii, certurile, scandalurile, toate acestea ne apasă clapele negre.

Eu am o moștenire genetică foarte bună. Noi, în familie, n-am avut cancere, leucemii, boli de demență, Alzheimer, diabet.

Nici în familia tatălui meu, nici a mamei. Dar sigur în genele mele, în această moștenire am această problemă, totul este să nu apăs pe ele”.

Te-ar mai interesa: 10 efecte adverse mai puţin cunoscute ale unui fru...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private