miercuri, septembrie 28, 2022

Profilul pacientului Covid care ajunge la Terapie Intensivă s-a schimbat. Medic: Cei mai mulți dintre pacienți au peste 75 de ani.

Comparativ, în valul 6, cei mai mulți dintre pacienții care au avut nevoie de ATI au fost cei peste 75 de ani și care au nevoie de monitorizare și îngrijire în regim de terapie intensivă din cauza comorbidităților care suferă și care sunt decompensate de patologia COVID.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Acesta este cel mai important fact...

Este analiza făcută de dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva“ din Iași, care susține că valul 6 are o agresivitate mai mică a manifestării acestei patologii, ceea ce se vede în Secțiile de Terapie Intensivă.


Profilul pacientului Covid s-a schimbat. Medic: Cei mai mulți dintre pacienți au peste 75 de ani

Astfel, profilul pacientului cu COVID, care are nevoie de Terapie Intensivă, s-a schimbat în valul 6 față de valul 5.

„Cei mai mulți dintre ei sunt pacienți cu vârste peste 75 de ani. Pacienți cu necesar de oxigen de 10 până la 15 litri și care, cu suportul de oxigen ajung la saturații de peste 94%. Afectarea pulmonară este necuantificată, minimă spre medie, cu leziuni pulmonare minore sau chiar fără acestea.

Te-ar mai interesa: La ce greutate a ajuns Monica Anghel. ”Nu am slăbi...

Au nevoie de monitorizare și îngrijire în regim de terapie intensivă din cauza comorbidităților care suferă și care sunt decompensate  de patologia COVID.

Dacă în valul precedent motivul principal de admisie în terapie intensivă era decompensarea pulmonară, în acest val ne confruntăm cu decompensarea cardiacă. Dat fiind faptul că marea majoritatea a pacienților sunt în vârstă aceștia prezintă comorbidități precum hipertensiune, fibrilații artriale, infarcte vechi, diabet, obezitate și disfuncții renale.

Te-ar mai interesa: A apărut toată filmarea cu bătaia dintre Anamaria ...

Cu eforturi susținute ne facem meseria și luăm fiecare caz pe o provocare , provocarea de a-i reda pe cei dragi famililor”, a declarat dr. Florin Roşu, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Cei mai mulți dintre pacienții Covid din valul 5 erau afectați neurologic, agitați și anxioși din cauza hipoxiei

În Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva“ din Iași, sunt internați 8 pacienți, iar de la începutul lunii iulie și până în prezent au fost 39 de pacienți.

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Mihai Șora. E cu aproape 60 de...

„În valul cinci cei mai mulți dintre pacienții admiși în terapie intensivă, fie că erau transferați de pe secțiile din cadrul spitalului, fie că erau transferați de la o altă unitate medicală, fie că erau aduși de la domiciliu, se încadrau în  următorul tablou clinic: pacient afectat neurologic, agitat, anxios pe baza hipoxiei, acea stare patologică determinată de scăderea oxigenului din țesuturi.

Te-ar mai interesa: Ultima modă în materie de slăbit. Fără alimente in...

Iar din punct de vedere respirator, efortul la respirație, cu respirație crescută în amplitudine și frecvență, cu necesar mare de oxigen (de 30 de litri pe minut), cu disfuncție cardiocirculatorie asociată și de multe  ori cu disfuncție multiplă de organ”, a spus dr. Florin Roşu.

El a reamintit că expresia „pacientul este stabil” era un termen care făcea referire la o efemeritate nemaiîntâlnită până atunci în experiența de terapie intensivă.

 „Monitorizarea pacientului însemna luarea de decizii rapide pentru personalizarea permanentă a protocolului de tratament, în procedurile de terapie intensivă deoarece starea de sănătate a pacientului suferea modificări favorabile sau nefavorabile spontane și care aveau nevoie de răspuns prompt și sigur.

Am avut cazuri  fericite de pacienți cu un pronostic nefavorabil, dar care s-au dovedit a fi un succes, pe de-o parte pentru aceștia că au reușit să treacă cu bine peste momente dificile iar pentru noi că am ajutat la procesul de însănătoșire și am reușit”, a mai spus dr. Florin Roşu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private