duminică, decembrie 4, 2022

Numele vehiculat pentru funcția de Ministru al Sănătății este Ioana Mihăilă. Dar cine este Ioana Mihăilă și cu ce s-a remarcat profesional?

Ioana Mihăilă este fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog și a fost numită la data de 1 februarie secretar de stat în Ministerul Sănătății, în timpul mandatului lui Vlad Voiculescu.

Secretarul de stat Ioana Mihăilă va fi propunerea PLUS pentru Ministerul Sănătăţii, afirmă surse politice. Pe de altă parte, USR îl susţine pe medicul Adrian Wiener, în prezent deputat de Arad. În acest week-end s-ar putea ajunge în USR-PLUS la o decizie care să fie prezentată oficial luni. Oficial, nu a fost anunţat momentan nimic.

Te-ar mai interesa: Rețeta zilei: Cimbru, busuioc și mărar, elixir pen...

Cât despre Vlad Voiculescu, acesta ar putea deveni consilier al Ministrului Sănătăţii, mai afirmă aceleaşi surse politice. O altă variantă ar fi ca Vlad Voiculescu să devină secretar de stat în minister, deşi acest lucru pare puţin probabil după atacurile acestuia de vineri la adresa premierului Florin Cîţu.

Ioana Mihăilă

Fostă șefă a PLUS Bihor, Ioana Mihăilă a fost candidatul USR-Plus la funcția de primar al municipiului Oradea la alegerile locale din 2020.

Mihăilă a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, este medic primar endocrinolog și a dezvoltat Clinica Medena, cu puncte de lucru în Oradea și Beiuș.

Te-ar mai interesa: OMS avertizează: Scăderea vigilenţei lasă uşa desc...

Ioana Mihăilă este căsătorită și are doi copii, Maia și Marius.

În prezent, Ioana Mihăilă este secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Cum comentează Vlad Voiculescu propunerea partidului?

„Dacă aceasta va fi decizia alianței USR PLUS ca Ioana Mihăilă să preia portofoliul, evident, îi voi oferit toată susținerea mea. Nu numai a mea, ci a întregii echipe.

Am intrat în politică eu și colegii mei ca să facem o diferență, nu pentru o funcție sau alta.

Te-ar mai interesa: Își pun propriile interese pe primul loc: Cele tre...

Cu siguranță voi pune umărul în continuare. Pentru cei care împărtășesc valori ca adevăr, transparență, profesionalism, voi fi un partener”, a declarat Vlad Voiculescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private