Sari la conținut

Adrian Wiener, posibilul viitor ministru al Sănătății? „Aștept comunicarea oficială de la partide”

Adrian Wiener, posibilul viitor ministru al Sănătății? „Aștept comunicarea oficială de la partide”

Potrivit RealitateaPlus, prima propunere pentru funcția de ministru al Sănătății urmează să fie Adrian Wiener. Virgil Guran a declarat că  acesta este medic și ar fi potrivit pentru această funcție.

„Am auzit de propunerea cu Adrian Wiener, dar nu știu sigur. E posibil să fie pe lista scurtă domnul Wiener. Nu îl cunosc foarte bine. Am avut câteva întâlniri la care am participat. Mi s-a părut un om echilibrat. Este medic, deci cunoaște sistemul. Mie mi s-a părut un om care știe ce se întâmplă în sistem și cred că are soluții pentru sistem. Mie mi-a făcut o impresie bună”, a declarat Virgil Guran pentru sursa citată.

Adrian Wiener, posibilul viitor ministru al Sănătății

Wiener s-a abținut să comenteze o eventuală numire a sa, însă a spus că sistemul sanitar este în plină criză și este nevoie de măsuri imediate.

„Suntem în valul trei al pandemiei, iar sistemul sanitar este întins la maximum. Este foarte multă frustrare în societate, dar prioritățile rămân aceleași. În primul rând, eforturile autorităților pentru limitarea transmierii Covid-19. E nevoie de o aplecare umană asupra corpului medical.

Este o responsabilitate enormă, vor exista discuții, va fi luată o decizie. Nu cred că sistemul sanitar suportă o persiune mai mare. Unitățile de Primiri Urgențe (UPU) trebuie să preia pacienții și sper în mobilizarea întregului corp profesional al medicilor.

(…) Totuși, decizia numirii mele în funcția de ministru trebuie luată de partide. Deci, nu comentez, ci aștept comunicarea oficială de la partide”, a deputatul USR.

Adrian Wiener este senator român, ales în 2016. Totodată el este medic și vicepreședinte al Comisiei de Sănătate. În 2017, a depus un proiect de lege la Senat care prevede limitarea acizilor grași trans-nesaturați la maxim 2g per 100g de grăsimi. Parlamentul a adoptat proiectul pe 28 iulie 2020, iar în data de 19 august a aceluiași an, Președintele Klaus Iohannis l-a promulgat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel