Sari la conținut

Propunerea USR-PLUS. Cine este Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății?

ioana mihaila

Propunerea USR-PLUS. Cine este Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății?

În această dimineață, liderii USR-PLUS se întrunesc într-o ședință de urgență. Urmează ca la ora 12.00 să-i trimită lui Florin Cîțu propunerea pentru funcția de ministru al Sănătății. USR PLUS a susținut-o pe actualul secretar de stat, Ioana Mihăilă (PLUS), care ar urma să fie noul ministru al Sănătății.

În luna martie, Ioana Mihăilă a fost numită în funcţia de secretar de stat în Ministrul Sănătăţii. La acel moment, își propunea creșterea accesului pacienților din „zonele rurale şi din comunităţile defavorizate la asistenţa medicală”.

„În urma numirii mele în funcţia de Secretar de Stat la Ministerul Sănătăţii, am primit atribuţii de coordonator al structurilor din cadrul ministerului care gestionează investiţiile din fonduri externe: Unitatea de implementare a proiectelor prin Banca Mondială, Unitatea de implementare şi coordonare programe, Direcţia de monitorizare a implementării proiectelor pentru spitale regionale.

În acest mandat vreau să promovez măsuri care cresc accesul pacienţilor din zonele rurale şi din comunităţile defavorizate la asistenţa medicală prin investiţii în centrele comunitare şi în cabinetele de medicină de familie.

Voi face, de asemenea, tot ce ţine de mine pentru a promova digitalizarea sistemului de sănătate şi operaţionalizarea registrelor de boală. Mă bucur că am alături o echipă de profesionişti, oameni harnici şi dedicaţi”, declara Ioana Mihăilă.

Cine este Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă este medic endocrinolog. Potrivit declaraţiei de avere, deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea şi, potrivit propriilor declaraţii, s-a înscris în PLUS încă de la începutul partidului.

Ea deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală. Împreună cu soțul său deţine două terenuri intravilane în Oradea un teren de 500 m pătrați obținut prin donație și o cotă într-un apartament din Cluj-Napoca. Are un spațiu comercial de 437 de metri pătrați obținut tot prin donație din 2015.

Potrivit CV-ului prezentat odată cu candidatura la Primăria Oradea, Ioana Mihăilă a absolvit în 2005 Facultatea de Medicină, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Cluj-Napoca, iar din 2006, timp de patru ani, a făcut stagii de pregătire în rezidenţiat pentru specialitatea Endocrinologie la Cluj-Napoca.

Din 2011, a lucrat ca medic endocrinolog, iar din 2014 a fost coordonator medical la Clinica Medena, în perioada 2018 – 2019 a fost coordonator al pregătirii pentru procesul de acreditare ANMCS – Clinica Medena.

Vlad Voiculescu, despre Ioana Mihăilă

Săptămâna trecută, Vlad Voiculescu a declarat că o va susține pe Ioana Mihăilă, dacă alianța USR PLUS va decide ca aceasta să ocupe funcția de ministru al Sănătății.

„Dacă aceasta va fi decizia alianței USR PLUS ca Ioana Mihăilă să preia portofoliul, evident, îi voi oferit toată susținerea mea. Nu numai a mea, ci a întregii echipe.

Am intrat în politică eu și colegii mei ca să facem o diferență, nu pentru o funcție sau alta. Cu siguranță voi pune umărul în continuare. Pentru cei care împărtășesc valori ca adevăr, transparență, profesionalism, voi fi un partener”, a declarat Vlad Voiculescu.

Premierul, obligat să se consulte cu liderii alianţei de guvernare înainte de a revoca un ministru

Preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache, este cel care a făcut, marţi noaptea, anunţul privind numirea noului ministru al sănătăţii, la capătul unei întruniri de mai multe ore a liderilor Coaliţiei, menită să pună capăt scandalului generat de revocarea ministrului Vlad Voiculescu.

„Ca urmare a înţelegerii din aceast seară, mâine (miercuri, n.r.) vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătăţii, propunere  pe care o veţi afla dimineaţă”, a declarat Tudorache, potrivit Antena 3.

Înţelegerea de miercuri a avut un cost pentru liberali. Aceștia au semnat un act adiţional la protocolul Coaliţiei, prin care premierul este obligat să se consulte cu liderii alianţei de guvernare înainte de a revoca un ministru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel