Sari la conținut

Numele vehiculate pentru funcția de Ministru al Sănătății. Ce doctori se regăsesc pe listă?

numele vehiculate

După demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de Ministru al Sănătății, scena politică din țara noastră a fost divizată de propunerile politice ale partidelor în vederea ocupării funcției vacante. Printre propunerile realizate se regăsesc și o serie de medici renumiți pentru rezultatele obținute pe timpul crizei sanitare și care au luptat în linia întâi în toată această perioadă.

PLUS o susține pentru funcția de ministru al Sănătății pe Ioana Mihăilă, secretar de stat în Ministerul Sănătății și medic endocrinolog. Și Vlad Voiculescu venea tot din PLUS.

Pe de altă parte, USR îl susține pe Adrian Wiener, medic și parlamentar. Din informațiile Digi24, Wiener este susținut și de liberali.

Există și o a treia variantă, în cazul în care partidele nu ajung la un acord. Au avut deja loc discuții cu medici, iar unul dintre numele vehiculate este al lui Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Spitalul Floreasca.

La ora 11.30 va avea loc o ședință a coaliției în care vor fi discutate aceste variante. Din informațiile Digi24, nu va fi totuși anunțată astăzi o propunere.

Este prima ședință a coaliției după scandalul iscat de demiterea ministrului Sănătății. Premierul Florin Cîţu a decis, miercuri, revocarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu. El a anunţat iniţial că interimatul va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna, însă acesta a refuzat. Ulterior, prim-ministrul a preluat el interimatul la conducerea Ministerului Sănătăţii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel