vineri, iunie 9, 2023

Psihiatrul Gabriel Diaconu: Când Putin admite concesii își semnează un testament politic în orb. Jocurile psihologice, la acest nivel, se termină la tribunal, la spital sau la morgă.

Ieri, Rusia a anunțat că își va „reduce drastic” activitatea militară în zona Kiev, confirmând astfel informațiile forțelor ucrainene care susțin că „anumite forțe” se retrag din capitală.

Psihiatrul Gabriel Diaconu anunță sfârșitul președintelui rus

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu, consilier al ministrului Sănătății, susține că prin acest gest, președintele Vladimir Putin „își semnează un testament politic în orb”.

„Nu-ți fie teamă de psihopat când atacă. Fii foarte atent când face un pas înapoi.

E despre furie și înverșunare. E despre cum cele două, dublate de neputința de moment, ridică nivelul toxic de intenție.

Jocurile psihologice, la acest nivel, se termină la tribunal, la spital sau la morgă.

Momentul când Putin admite concesii e momentul când își semnează un testament politic în orb. Va prefera oricând să latre, să muște, să mute atenția de pe dauna lui pe gloria necrofagă a distrugerii.

Psihologia succesului prematur declarat de Aliați nu are drept beneficiu decât încurajarea unei schimbări de regim.

Care schimbare de regim devine prioritară, câtă vreme Rusia poate surmonta implozia economică de care se apropie cu pași repezi.

Operația aceasta este ca un transplant de cord. Ai o fereastră de timp, altfel pacientul oricum moare.

Abramovici nu e niciun broker de pace. Este, în schimb, un broker de discordie, o breșă, un ic introdus în ecuația complicată a beligeranței.

Pentru că este printre aceia care vorbește limba Kremlinului plutocrat. Limba tâlharului care și-a spălat cândva cazierul.

Cât de puternic (mai) este Putin? Cu fiecare zi mai aproape de un personaj de carton, nu poate decât promite prada războiului ori triumful.

Nu are nici una, nici alta. Drept urmare nu-i rămâne decât capul lui Zelenski, sau prăpădul apocaliptic care să-i justifice autarhia.

Boala Rusiei nu are leac sau tratament conservator. Nu are decât soluția extirpării tumorii. Iar chirurgul / spune-se/ ar trebui să fie nativ, endogen, dinăuntru.

Momentan Chubais, în exil, varsă tot. Inclusiv posibilitatea unui delfin. Și nu, nu va fi Șoigu.

Dar va fi, iar curând îi vom vedea fața. Pentru că lângă el, treptat, va apărea Abramovici. La fel cum lângă Putin a fost odată Berezovski. E în firea lucrurilor.

Deal-ul? Dacă e corect, iar Putin are bogăția unui Midas, cineva își va lua partea leului”, preconizează Diaconu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private