sâmbătă, iunie 25, 2022

Psoriazis: 5 tipuri majore ale acestei afecțiuni

Psoriazisul este o afecțiune cronică a pielii care provoacă erupții cutanate, pete solzoase, mâncărime și inflamație adesea în jurul zonei afectate. Este cauzată de un sistem imunitar hiperactiv care determină creșterea rapidă a pielii. Această creștere rapidă se poate acumula și se poate prezenta sub formă de petice oriunde pe corpul pacientului, cel mai frecvent pe genunchi, cot și scalp.

Te-ar mai interesa: Cât de periculos este leșinul: 5 semne care alerte...

Psoriazisul nu are vindecare, cu toate acestea, sunt disponibile tratamente și medicamente care pot ajuta la gestionarea simptomelor și progresiei sale.

Pentru a gestiona cel mai bine această afecțiune, este esențial să o depistați din timp, deoarece formele mai ușoare de psoriazis pot rămâne adesea nedetectate.

Psoriazis: 5 tipuri majore ale acestei afecțiuni

Această afecțiune este clasificată în tipuri, în principal pe zonele pe care le afectează și pe simptomele lor:

Psoriazisul în plăci | Ducray

1. Psoriazis în plăci

Aceasta este cea mai comună formă de psoriazis. Până la 80% din totalul psoriazisului se încadrează în această categorie și se caracterizează prin pete roșii, inflamate pe pielea deschisă și pete violete, cenușii sau maronii mai închise pe pielea de culoare.

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente tipuri de cancer la tineri. Pre...

Psoriasis: Signs and symptoms

 

2. Psoriazisul gutat

Acesta apare adesea și este cel mai frecvent în copilărie și vârsta adultă tânără și provoacă pete mici, rotunde, numite papule, cauzate de inflamația pielii care poate fi ridicată și solzoasă.

Inverse Psoriasis: Pictures, Causes, and Treatments

3. Psoriazis invers

Acest tip de psoriazis este foarte sensibil și apare în zonele corpului care sunt adesea expuse la frecare, de exemplu, zona inghinală, fese, coapse, sub sâni, axile etc.

Te-ar mai interesa: Val de căldură cu consecințe grave asupra populați...

Nail Psoriasis: Pictures, Symptoms, and Treatments

4. Psoriazisul unghiilor

Această formă este comună în rândul persoanelor cu psoriazis și poate apărea ca simptome precum decolorarea unghiilor, sfărâmarea unghiilor, denivelări ale unghiilor etc.

Erythrodermic Psoriasis: Pictures, Symptoms, and More

5. Psoriazis eritrodermic

Acesta este un tip agresiv și sever de psoriazis care tinde să se răspândească rapid. Se caracterizează prin decojirea erupțiilor cutanate și poate pune organismul în pericol.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, după ce a fost operată de cancer pentr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private