Sari la conținut

Purtarea măștii de protecție va fi impusă, din nou, în spații deschise! Iată care sunt condițiile

Masca de protecție va fi obligatorie, din nou, în anumite spații deschise. Aceasta va contribui la limitarea răspândirii coronavirusului în locuri aglomerate, unde transmiterea este posibilă chiar și în aer liber. 

Deși riscul de transmitere este mai mic în aer liber, acest lucru nu este imposibil. De fapt, probabilitatea de a contracta virusul este cu atât mai mare atunci când există grupuri numeroase, chiar dacă acestea se află în aer liber.

Începutul anului școlar reprezintă un motiv de îngrijorare pentru autorități. Deși au luat măsurile necesare pentru siguranța copiilor și cadrelor didactice, experții susțin că vaccinarea și măsurile de igienă și protecție sunt cele mai eficiente.

În acest sens, masca de protecție va fi purtată și în jurul școlilor, în aer liber.

Masca de protecție, necesară în apropierea școlilor

Alin Stoica, prefectul Capitalei, oferă detalii despre noile măsuri anti-COVID implementate. În ce condiții se va purta masca în aer liber, în jurul instituțiilor de învățământ?

„Deocamdată discuţia este doar pentru cei 50 de metri în jurul școlilor, în zona publică din jurul școlilor, în așa fel încât să prevenim transmiterea virusului în grupurile care se vor forma la începutul şi la terminarea orelor.

Ştim că părinţii îşi aşteaptă copii, în zonele respective se crează aglomerări şi este important să luăm această măsură.

În alte părţi deocamdată nu, dar trebuie să reamintesc că este obligatorie în continuare purtarea măștii în pieţe, târguri, stațiile mijloacelor de transport în comun. Chiar dacă ele sunt în aer liber avem obligaţia să purtăm mască şi acolo”, susține Alin Stoica, potrivit RADOR.

Masca, necesară și la festivitățile de deschidere 

„Festivitățile de deschidere se vor desfăşura cu participarea elevilor, profesorilor, părinților, însă ele vor fi limitate în timp şi va fi obligatorie purtarea măștii, în așa fel încât, aşa cum spuneam mai devreme, să limităm transmiterea vorusului”, adaugă Alin Stoica.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel