Sari la conținut

Proteina completa care contine toti cei noua aminoacizi esentiali. Alimentul satios cunoscut drept ”aurul incasilor”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Quinoa dateaza de acum trei sau patru sute de ani, pe cand populatia incasilor a descoperit ca aceasta planta poate fi destinata uzului alimentar.

Stiai ca WHFoods considera quinoa ca fiind “aurul incasilor”, deoarece acestia credeau ca daca o consuma beneficiaza de o rezistenta crescuta in lupta? The Quinoa Corporation supranumeste quinoa supercereala viitorului. Despre quinoa proprietati si beneficii pot vorbi de bine si reprezentantii NASA, care o considera alimentul cel mai potrivit pentru indelungatele misiuni in spatiu.

Quinoa proprietati si beneficii plus 7 motive care te vor convinge sa o consumi

Quinoa este una dintre cele mai bogate proteine pe care o putem manca. Este o proteina completa care contine toti cei noua aminoacizi esentiali.

Quinoa contine de doua ori mai multe fibre alimentare decat multe alte cereale

Fibrele sunt cunoscute pentru efectul de diminuare a simptomelor constipatiei. Insa, acestea ajuta si la prevenirea bolilor cardiace, reducand presiunea sangelui, si a diabetului. De asemenea, fibrele scad colesterolul “rau” si nivelul de glucoza din sange si aduc beneficii in caz de hemoroizi. Mai mult decat atat, fibrele contribuie la pierderea in greutate, deoarece iti ia mai mult timp sa mesteci un aliment bogat in fibre, iar senzatia de satietate se produce mai repede.

Aceasta cereala contine lisina, un compus esential pentru cresterea si refacerea tesuturilor.

Quinoa este bogata in vitamina B12, riboflavina, care imbunatateste metabolismul energetic al celulelor creierului si muschilor si este cunoscuta pentru rolul activ in producerea de energie celulara.

Sursa pretioasa de fier

Acest mineral care se gaseste in abundenta in quinoa mentine sanatatea celulelor rosii din sange. Fierul transporta oxigenul de la o celula la alta si furnizeaza oxigen muschilor, pentru ca acestia sa se poata contracta. De asemenea, fierul creste activitatea creierului, cunoscandu-se faptul ca la creier ajunge aproximativ 20% din oxigenul din sange.

CITESTE CONTINUAREA…

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel