Sari la conținut

Răceala de vară? Ovidiu Bojor: acestea sunt plantele ideale pentru a lupta cu o răceală și pentru a vă întări sistemul imunitar

Deși ne confruntăm cu un val de caniculă, specialiștii preconizează că din toamnă vom avea parte de un val de viroze și gripe, motiv pentru care marele academician Ovidiu Bojor ne pune la dispoziție lista cu vitamine naturale pe care le putem lua chiar și preventiv.

„E mai bine să prevenim decât să tratăm, chit că e vorba de un simplu guturai sau de o gripă. Întăriţi-vă sistemul de apărare al organismului prin odihnă – minim opt ore de somn pe zi, mişcare, alimentaţie curată şi sănătoasă şi un stil de viaţă ordonat. Daca vă alegeţi cu răceli şi cu gripe, atunci ajutaţi-vă corpul să lupte cu boala. Ţineţi aproape de vitamina C naturală, minim un gram pe zi, plus fructe şi legume bogate în vitamina C naturală. Goji, măceşe, catină. Zilnic, atât în forma naturală, cât şi sub formă de siropuri, extracte, ceaiuri, infuzii. Aţi făcut febră? Nu vă speriaţi! Febra este o reacţie de apărare a organismului şi ea arata că luptăm cu boala. Dacă, însă, febra ajunge la cote prea înalte, mizaţi pe chinina şi pe coaja de salcie – infuzii. Sunt antifebrifuge naturale“, a recomandat academicianul în cadrul conferinţei „Respiră pentru viaţă, respiră pentru sănătate“.

Pulmovin – remediu revolutionar creat de catre Ovidiu Bojor

Pulmovin este un supliment alimentar obtinut pe baza de uleiuri esentiale – cimbru, anason si eucalipt, extracte vegetale de Roua Cerului si Ciubotica Cucului) si propolis.

  • uleiul esential de cimbru de cultura (Thymus Vulgaris) are proprietati antiseptice, antivirale si antifungice si are capacitatea de a stopa dezvoltarea si extinderea celulelor canceroase pulmonare. In plus, ajuta la intarirea sistemului imunitar si combate raceala, gripa, infectiile si frisoanele.
  • uleiul esential de eucalipt (Eucalyptus Globulus) are, de asemenea, proprietati antiseptice, antifebrile, expectorante si antiastmatice, motiv pentru care actioneaza pentru tratarea si prevenirea unor afectiuni respiratorii precum bronsita, tuse convulsiva, dar si gripa, raceala, sinuzita.
  • uleiul esential de anason (Pimpinella Anisum) ajuta la ameliorarea simptomelor date de astm gratie proprietatilor sale expectorante.
  • extractul hidrogliceric de propolis este considerat a fi un antibiotic natural, favorizand eliminarea secretiilor in exces de pe caile respiratorii, motiv pentru care ajuta la ameliorarea bolilor respiratorii. Amelioreaza, de asemenea, febra, raceala, tusea si este indicat chiar si pentru tratarea bronsitei, pneumoniei, faringitei si sinuzitei.
  • extractul de Ciubotica Cucului (Primula Officinalis) este un ingredient cu proprietati uimitoare asupra plamanilor, motiv pentru care poate ameliora simptomele aparute in cazul multor boli, precum bronsita, pneumonie, astm bronsic, tuse, gripa, tulburari nervoase ori boli cardiace.
  • extractul de Roua Cerului (Drosera Rotundifolia) contine taninuri si substante minerale, ce ajuta la ameliorarea bronsitei si a tusei uscate, precum si la prevenirea aparitiei spasmelor bronsice.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: