Sari la conținut

Rădăcina care luptă cu cancerul și menține colonul sănătos

Rutabaga seamănă foarte mult cu napul, dar este ceva mai mare şi are miezul moale, de culoare portocalie. Rădăcina este un hibrid între nap şi o specie de varză sălbatică. Prima dată a fost descoperită în Suedia şi din acest motiv mai este cunoscută sub numele de “swede” – “suedez”. Conţine foarte puţin sodiu şi este o sursă bună de vitamina C.

Rutabaga poate fi consumată crudă sau gătită. Trebuie să o curățați de coajă ca pe un cartof.

Top patru beneficii importante

  1. Menține solonul sănătos

Pentru a scăpa de resturile acumulate în colon și pentru a-ți păstra sistemul digestiv sănătos, ai nevoie să crești aportul de fibre, iar rutabaga conține 12% din cantitatea zilnică recomandată de fibre.

  1. Ajută la slăbit

Rutabga conține toate mineralele esențiale, în special magneziu și potasiu, ambele responsabile de reglarea metabolismului și contracțiile mușchilor. În plus, conține puține calorii și poate fi ușor inclusă în dietele de slăbire.

  1. Combate cancerul

Rădăcina este bogată în izotiocianați, compuși care joacă un rol important în eliminarea substanțelor cancerigene din organism, potrivit Institutului Linus Pauling.  În plus, rutabaga sunt crucifere, la fel ca varza și brocoli cunoscute pentru proprietățile lor anticancerigene.

  1. Ameliorează astmul

Datorită conținutului de vitamna C (53% din doza zilnică recomandată), rutabaga ameliorează simptomele astmului.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel