Sari la conținut

Raed Arafat a decis. Va intra sau nu România, din nou, în carantină? „Avem alte mecanisme acum…”

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Raed Arafat, şeful DSU

Raed Arafat a decis. Va intra sau nu România, din nou, în carantină? „Avem alte mecanisme acum…”

Sunt specialiști în domeniu care au declarat că România a intrat deja în valul patru al pandemiei de coronavirus. În acest context, la finalul şedinţei de Guvern de joi, șeful DSU, Raed Arafat, a fost întrebat de jurnaliști dacă România ar putea ajunge într-o nouă carantină națională.

Raed Arafat a decis: Nu văd revenire la măsuri radicale sau la carantinare

Răspunsul acestuia a fost unul categoric negativ, pentru că, susține acesta, acum există alte mecanisme și măsuri, dar și cinci milioane de persoane vaccinate.

„Nu, pentru că avem alte mecanisme acum şi să nu uităm, chiar dacă nu s-au vaccinat atâţia cât ne-am dorit, totuşi sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate, pe lângă cele trecute prin boală.

Deci nu văd revenire la măsuri radicale sau la carantinare, pe care România oricum nu prea le-a aplicat decât într-o perioadă scurtă la început şi nu văd astfel de revenire la astfel de măsuri, cel puţin din ce vedem la acest moment, nici nu văd justificare pentru ele”, a declarat Raed Arafat.

Tot joi, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 din ultimele zile, Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Raportul GCS indică faptul că de două zile se înregistrează peste 200 de cazuri noi pe zi.

„În şedinţa de Guvern de astăzi, cel mai important lucru, bineînţeles, prelungirea stăriii de alertă şi nu se modifică nimic. În acest moment, lucruri rămân cum au fost ele prezentate până acum”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează că, în ultima zi, 15.295 de persoane au fost vaccinate, din care 11.072 cu prima doză și 4.223 cu rapelul.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: