Sari la conținut

Raed Arafat, anunțul momentului: „Vom distribui acest ghid în toate zonele în care există riscuri”

Din cuprinsul articolului

Săptămâna protecției civile, care se încheie astăzi, a avut o importantă componentă de informare și pregătire a populației pentru potențiale situații generate de cutremur, în contextul interesului crescut după recentele evenimente din Turcia, dar și de la noi, din Oltenia.

Au fost readuse în atenție campaniile și programele educative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență legate de riscul seismic, iar oamenii caută tot mai mult să afle astfel de recomandări și sfaturi, au precizat reprezentanții IGSU.

S-a intensificat traficul pe platformele online „Fii pregătit” și pe site-ul campaniei „Nu tremur la cutremur„, unde numărul accesărilor a depășit în cursul lunii februarie totalul anual raportat în 2022 sau 2021.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat astăzi și lansarea unui ghid fizic, sub forma unei broșuri, care urmează să se distribuie la nivel național.

Ghidul pentru situații de criză

„Astăzi o să lansăm, în ultima zi a săptămânii, un ghid, care este Ghidul pentru Situaţii de Criză. De ce nu de urgenţă?

Pentru că el include mai mult decât situaţiile de urgenţă civile, include şi informaţii despre dezinformare, informaţii despre protecţia cibernetică, care sunt necesare populaţiei (…).

De ce mai facem ghidul, din moment ce îl avem online? Pentru că online-ul nu este accesat peste tot şi mai ales în zonele rurale, dorim ca acest ghid să ajungă acolo.

Vom distribui pe parcursul acestui an acest ghid, în toate zonele în care există riscul şi în care este posibil ca oamenii să nu acceseze partea online uşor, cu sprijinul Infocons.

Se va distribui de către colegii de la IGSU, este posibil să obţinem şi alt sprijin din partea Poştei Române. Ghidul vine în logica pregătirii şi prevenirii şi, cum am zis când am pornit săptămâna aceasta, cel mai important lucru pentru noi este prevenirea, să reducem riscul la dezastre.

O populaţie pregătită este o populaţie care este mai sigură şi mai rezilientă, dar structuri care sunt pregătite să facă faţă cutremurului pot să reducă foarte mult impactul şi pot să salveze vieţi, dacă acest lucru este realizat”, a transmis Arafat la încheierea Săptămânii Protecţiei Civile, eveniment organizat de MAI.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: