Sari la conținut

Raed Arafat: „Când călătorii nu poartă mască, șoferul să refuze să plece din stație!”

Raed Arafat, soluție salvatoare: „Când călătorii nu poartă mască, șoferul să refuze să plece din stație!”

Șeful DSU a declarat amenda nu este suficientă pentru cei care nu vor să poarte masca de protecție în mijloacele de transport în comun. Raed Arafat consideră că singurul care poate rezolva situația în astfel de cazuri este chiar șoferul autobuzului. Acesta ar trebui să refuze, pur și simplu, să mai plece din stație.

Raed Arafat: „Când călătorii nu poartă mască, șoferul să refuze să plece din stație!”

„Pot să vă spun că acum, venind către dumneavoastră, m-am oprit lângă un autobuz de oraș în care erau cel puțin trei persoane fără mască în el. Nimeni nu le zice nimic! Primul care trebuie să le atragă atenția este cel care conduce autobuzul. Îi vede, îi vede prin oglindă, trebuie să le spună: Mască!

Îmi pare foarte rău, dar el este șeful autobuzului! Deci, omul urcă în autobuz fără mască. Cine e în autobuz la momentul acela? Cel care îl conduce! Nu poți să pui un polițist în fiecare autobuz. Foarte politicos, le poate spune: ‘Vă rog, purtați masca!’, ‘Nu port mască!’, ‘Păi, atunci nu plecăm de aici, poftim!’ Care e problema dacă spui unuia care nu poartă mască că nu se mișcă autobuzul?”

Deci, porți mască, cobori din autobuz sau nu se mișcă autobuzul! Și o să poarte mască în final. Până la urmă, este vorba de aplicarea regulilor și respectarea celorlalți. Din momentul în care în autobuz erau vreo 15 persoane, toți purtau mască și numai trei erau care nu poartă mască, înseamnă că cei trei nu-i respectă pe ceilalți”, a declarat Raed Arafat, potrivit Digi24.

Șeful DSU a explicat că, în acest caz, amenzile nu sunt suficiente, pentru e imposibil să fie un polițist la fiecare colț de stradă.

„Nu poți avea un polițist la fiecare colț de stradă, nu poți avea un polițist care să-l păzească pe fiecare. E responsabilitatea noastră, trebuie să fim responsabili”, a subliniat Raed Arafat.

„Nu port masca, trebuie să fie o consecință. Consecința este amendă sau cobor din autobuz sau autobuzul nu pleacă dacă este cineva fără mască”

Acesta a ținut să precizeze că regula purtării măștilor în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun „este o regulă stabilită printr-o hotărâre de guvern”, prin urmare trebuie respectată.

„Dacă se instituie regula că autobuzul nu se mișcă decât dacă toți au mască, lumea va purta mască, pentru că vrea să ajungă la destinație. Pe șofer îl poate obliga să facă asta șefii lui. Totul este despre aplicarea legii și a regulilor.

Dacă suntem corecți, civilizați și ne respectăm reciproc, ne place, nu ne place, e o regulă stabilită printr-o hotărâre de guvern, printr-o hotărâre CNSU, prin lege. Regula asta, chiar dacă nu ne place, noi trebuie să o respectăm”, a spus Arafa, conform sursei citate.

În acest sens, șeful DSU a făcut o paralelă cu regulile din circulația rutieră: „E ca și condusul mașinii. Mie îmi place să conduc mașina cu 200 km/h, dar regula îmi zice că aici e cu 50 km/h, trebuie să o respect. Nu o respect, suport consecințele.

E valabil și pentru autobuz. Nu port masca, trebuie să fie o consecință. Consecința este amendă sau cobor din autobuz sau autobuzul nu pleacă dacă este cineva fără mască”, a concluzionat Arafat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.