luni, septembrie 26, 2022

Dezinformarea a contribuit în mod negativ la evoluția situației epidemiologice. Multe persoane pot propaga public, inclusiv prin intermediul posturilor de televiziune, informații nefondate, false, despre virus, vaccin și pandemie. Aceste conspirații sunt crezute de prea mulți oameni, fiind unul dintre motivele pentru care România a ajuns în fața acestei crize epidemiologice și sanitare, susține Raed Arafat, șeful DSU.

Te-ar mai interesa: Bolile de inimă: Factorul de risc „mai puter...

Anumite persoane susțin inclusiv că pandemia nu există, iar vaccinul poate avea repercusiuni pe termen lung. Asta se întâmplă pentru că li se pun la dispoziție platforme ce îi ajută să răspândească astfel de informații false, a declarat Raed Arafat, șeful DSU, potrivit Digi24.

În acest caz deja nu mai este vorba despre dreptul la liberă exprimare, ci s-a ajuns la libertatea de a dezinforma și de a manipula, adaugă Raed Arafat.

Fără dezinformare, situația ar fi fost cu totul diferită

„Libera exprimare este garantată, este un lucru pe care îl respectăm cu toții, dar când îți ies oameni care n-au nicio bază științifică și comentează lucruri la care nu se pricep și vin cu informații false, cu informații denaturate, într-o țară în care s-a ajuns la 300 de decese pe zi, este un moment în care trebuie să decizi – da, continuăm să-i lăsăm să-și bată joc de orice decizie care se ia sau, măcar acolo unde transmiterea se face prin canale ale mass-mediei, acolo să se gândească – n-am zis că noi o s-o facem, ci să se gândească  – respectivele canale dacă vor să fie responsabile în continuare pentru ceea ce vedem în țară. Pentru că, în final, acest microfon le este oferit de cineva care le spune „vă rugăm, spuneți” și această situație deja a avut un impact major în România și acest impact este ce vedem acum”, a declarat Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Cel mai puternic somnifer natural. Efect imediat...

Oamenii au fost păcăliți

 

Oamenii „au fost păcăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem. Au reușit unii să păcălească populația în halul în care numai 30 și ceva la sută să se vaccineze. Să zicem că mai erau 20 și ceva la sută pe care n-aveai cum să-i convingi, pentru că întotdeauna erau împotriva oricărui vaccin. Diferența a fost păcălită de cei care au mințit și care au venit cu informații false și au reușit să le răspândească mult mai bine decât informațiile corecte sau informațiile bazate pe știință, așa că la acest moment cred că trebuie să stăm toți și să ne gândim în liniște, fără să mai ascultăm pe unul, pe altul, să stăm să ne gândim pentru noi”, adăugat Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Afecțiuni grave declanșate de pesticide. Dr. Bilic...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private