vineri, februarie 3, 2023

E al doilea Revelion petrecut în pandemie. Însă, spre deosebire de anul trecut, când se putea ieși din casă, după ora 23.00, doar cu declarație pe propria răspundere, anul acesta e mai relaxat. În acest an, restraurantele sunt deschise toată noaptea. Cluburile și discotecile rămân însă închise și de acest An Nou.

Măsurile pentru petrecerea în siguranță a sărbătorilor de iarnă sunt cele din Hotărârea CNSU 112 aprobată de Guvern în 8 decembrie, când s-a decis și prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Zahărul scade imunitatea...

Fără restricţii de circulație de Revelion

„Pentru nopţile de Crăciun şi Anul Nou, noaptea de 24 spre 25 decembrie şi 31 decembrie spre 1 ianuarie, nu vor fi restricţii referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor fi funcţionali operatorii economici, deci pot fi pe toată durata nopţii, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boală sau testat.

Totodată, la unităţile de cazare, unde nu există limită la capacitate, până acum erau doar permise pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se introduc şi persoanele testate”, potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în lumea modei. A murit unul dintre ce...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private