vineri, septembrie 17, 2021

Varianta Delta afectează în mod substanțial tinerii, spre deosebire de tulpinile precedente, susțin specialiștii în sănătate. În România s-au înregistrat deja 2 decese la persoane cu vârsta de 30 de ani, care nu sufereau

de afecțiuni preexistente. De asemenea, o fată de numai 25 de ani, fără comorbidități, este internată la ATI.

Tânăra este în terapie intensivă într-un județ aproape de București, a declarat, duminică seara, la Digi24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, medicul Raed Arafat. El a spus că autoritățile din România se pregătesc deja cu mai multe locuri la terapie intensivă destinate copiilor, potrivit Digi 24.

Varianta Delta are un impact puternic asupra tinerilor

„Se văd mai mulți copii și tineri, cel puțin în Statele Unite, în terapie intensivă și cu nevoie de oxigen la spital.

Înainte, copiii făceau forme ușoare, fără niciun fel de problemă. Era extrem de rar să găsești un copil într-un spital. În SUA, în urmă cu o săptămână, aveau 1.900 de copii în spitale și 500 în terapie intensivă.

Poate nu e o cifră așa de mare pentru Statele Unite, dar înainte nu aveau așa ceva. Asta înseamnă că trebuie să fim foarte atenți, pentru că varianta Delta are un impact pe vârsta tânără, pe copii, mai mare decât variantele trecute”, a subliniat Raed Arafat.

Două decese la persoane cu vârsta de 30 de ani, fără comorbidități

„Este clar că varianta Delta are un impact mai

mare pe tineri și pe copii. Noi am avut, din păcate, două decese la 30 de ani, fără comorbidități, iar astăzi, vorbeam cu cineva de o fată de 25 de ani, fără comorbidități, care se află în terapie intensivă într-un județ aproape de București. Sunt tineri care ajung în terapie intensivă. Unii dintre ei ajung într-o formă foarte gravă”, a spus șeful DSU.

Cum putem proteja tinerii și copiii foarte mici?

„În acest moment, situația îmbolnăvirilor la copii în România nu este îngrijorătoare, dar este posibil să ajungem la un număr mai mare, pentru că așa s-a întâmplat în alte țări. În Statele

Unite, au ajuns la spital din cauza COVID-ului și copii de 7 ani, de 6 ani și chiar de 5 ani. Aceștia sunt copii care nu se pot vaccina și de aceea trebuie protejați altfel – restul familiei să se vaccineze și să respecte niște reguli”, a mai precizat Raed Arafat.

Ultimele stiri