marți, august 9, 2022

Spitalul „Dr. Victor Babeș” Timișoara: A început valul 6. Vești proaste de la spitalul din Banat, unde subtulpinile Omicron umplu unitatea sanitară.

Medicii de la Spitalul „Dr. Victor Babeș” Timișoara spun că au şase copii internați în ultimele 48 de ore în secția roșie, trei fiind sugari. În plus, spitalul redeschide un compartiment de COVID, notează Antena 3 citând Mediafax.

Te-ar mai interesa: Artrita reumatoidă: Încercați aceste remedii atunc...

Cei şase copii au vârstele cuprinse între 3 luni și 10 ani, iar trei dintre ei sunt sugari. Toţi au o formă ușoară de COVID-19.

La internare, au prezentat un sindrom febril acut. Doi dintre micuți au fost evaluați în cursul zilei de joi și de către specialiștii imagiști ai Spitalului Victor Babeș pentru depistarea unor posibile afecțiuni respiratorii.

Care sunt principalele simptome

Unul dintre micuții internați prezintă o ușoară insuficiență respiratorie, fără a avea însă alți factori de risc. Copiii sunt internați împreună cu unul dintre părinți în zona roșie a secției de Boli Infecțioase.

Te-ar mai interesa: Boala ficatului gras: vitamina care ar putea trata...

În același timp, în ultimele zile a crescut numărul pacienților care se prezintă pentru evaluare în urma infectării cu SARS-CoV 2.

„Creșterea numărului de cazuri a început acum aproape o săptămână.

De la unu – doi pacienți pe zi care se prezentau pentru evaluare în ambulatoriu, ieri după-amiază am avut 9 pacienți cu COVID-19. Din fericire, majoritatea au forme ușoare de boală.

Te-ar mai interesa: Ai dormit dar cu toate astea te simți obosit când ...

Principalul simptom este febra, dar au fost persoane care au dezvoltat și o tuse ușoară și chiar dureri musculare. Cele mai multe cazuri sunt din clustere familiale. Practic, au luat virusul unul de la celălalt, în familie.

Evaluarea se face ca și până acum. Vorbim de analizele biologice obișnuite, se măsoară saturația de oxigen din sânge, tensiunea, se realizează un EKG și, dacă este nevoie, facem și un low-dose CT.

Evaluarea se face în urma unei programări”, spune dr. Ana Enoiu Văduva, medic specialist boli infecțioase la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, citat de Antena 3.

Te-ar mai interesa: Atenție la pastele de dinți! Unele conțin compuși ...

Manager Spital Timişoara: NU înseamnă că trebuie să stăm în case

În prezent, în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie sunt internați 16 pacienți cu forme ușoare de COVID, care au dezvoltat pneumonii ce necesită monitorizare, și asta cu atât mai mult cu cât unii dintre ei au diverse comorbidități.

„Vorbim de un început de val 6. Din fericire, în România, cel puțin deocamdată, acest nou val care se bazează pe două subtulpini Omicron, BA4 și BA5, este mult mai redus decât în restul Europei.

Te-ar mai interesa: Ce sfânt sărbătorește Biserica Ortodoxă mâine, 9 a...

Cele două subtulpini sunt însă mult mai contagioase, și asta se vede și în rapiditatea cu care se exinde infecția. Sunt țări care se confruntă acum cu zeci de mii de cazuri pe zi. Deocamdată, nu avem pacienți internați în Terapie Intensivă, dar trebuie sa fim pregătiți pentru ce e mai rău.

Sursa foto: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Cuvântul de ordine ar trebui să fie, în această perioadă, prudența.

Asta nu înseamnă că trebuie să stăm în casă, să nu mergem în vacanțe, ci recomandarea noastră este să purtăm, în locurile aglomerate, masca de protecție.

Reveniți la spălatul pe mâini, în caz că…

În mijloacele de transport, în magazine și, evident, în continuare să ne spălăm pe mâini, să ne dezinfectăm după ce am intrat în contact cu suprafețe ce pot transmite virusuri.

Dacă avem un simptom dintre cele specifice acestei boli, să ne izolăm, să cerem ajutorul medicilor și chiar să mergem la evaluările COVID-19 care se fac in unitățile sanitare”,

spune prof. dr. Cristian Oancea – managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara.

Având în vedere numărul în creștere a cazurilor de COVID-19, conducerea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara a solicitat Direcției de Sănătate Publică creșterea numărului de paturi alocate infecției cu Sars-CoV 2, dar și redeschiderea unui compartiment de COVID-19 la Spitalul de Copii Louis Țurcanu.

Dar ne salvează „soldatul universal”…

Pfizer și BioNTech anunță că vaccinul universal anti-Covid va intra într-un nou studiu clinic.  Vor începe testarea pe subiecți umani a unor vaccinuri de nouă generație care protejează împotriva unei game exinse de coronavirusuri.

Potrivit Medical News Today, trebuie dovedit că noul vaccin va putea să-și mențină eficiența în funcțiile de mutațiile suferite de virus. Sau nu…

Noul vaccin împotriva COVID va lupta asemenea soldatului universal cu toate mutațiile virusului. Așadar, să nu ne facem griji, producătorii de vaccinuri sunt pe baricade.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private